resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4470
    5 kasım 2022 galatasaray beşiktaş maçı özelinde konuşmak gerekirse, maçtan önce galibiyet değil iyi oyun beklediğimi yazmıştım. çünkü galibiyet bize bir şeyler katacak ama alanya maçındaki ilk yarım saatlik iyi oyun bizi şampiyon yapacak demiştim. tam olarak beklediğim iyi oyunu sahaya yansitamadik. takım parça parça gayet iyi oynuyor ama görünen o ki bu biraz da rakibin oyunu kabullenişine bağlı maalesef. ikinci yarının ortalarından itibaren ikinci golü bulup rahatladigimizda beşiktaş paniğe kapıldı, elleri ayaklarina dolanmaya başladı ve biz bu paniği kullanarak çok fazla pozisyon bulduk. ancak oliviera-icardi şapkadan tavşan çıkarıp ikinci golü bulamasaydi maalesef takımla beraber kendisi de paniğe doğru yol alıyordu. ayrıca maçın sonunda tamamen defansa yönelik hamleler yapması, kalan 10-15 dakikayı bir şekilde geçirmeye çalışması doğru değil. bu büyük bir kumar. duran toptan yenecek bir gol sadece galibiyete değil beraberliğe bile mal olabilirdi çünkü oynayacak, top tutacak, pozisyona girecek nerdeyse herkesi çıkardı beş dakika içinde.

    mertens 60. dakika itibariyle inanılmaz yoruldu, sarı kartı da vardı, elinde mata olmasına rağmen kullanmadı hoca. 80'e kadar mertens'e sabretti sonrasında yerine midşöyü alarak gol yememeye çalıştı. ayrıca takıma olduğu gibi bitiricilikle alakalı bir dokunuş yapması gerekiyor. kim sahada olursa olsun 5-6'ya gidecek maçlar tek farkta tıkanıp korku filmine dönüşüyor.

    son olarak, bu maçta beşiktaş orta sahası bizi fiziken resmen ezim ezim ezdi. maçın tamamında aynı etkinliği sürdüremememizin ana sebebi bu. 35 yaşındaki mertens'in fiziğine müdahale etsin demiyorum ama en azından zamanı geldiğinde doğru değişikliklerle takımı ivmelendirebilmeli.

    galibiyet için teşekkürler hocam, sorunları en kısa sürede çözmen dileğiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın