resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4468
    bence yerli oynatma mecburiyeti yüzünden kafasındaki oyunu bir türlü sahaya koyamıyor.

    okan buruk kariyeri boyunca hep pivot santrforlarla (seleznov, vedat muriqi, crivelli) takım kurdu. bu santrforlara "geriye gel, kanatlara açıl, gerekirse ortasahaya kadar rakibini kovala" talimatları verdi, ortasaha ve forvet bağlantısını bu yöntemle kurdu. şimdi icardi gibi bir süperstarı yedek bırakamayacağı ve icardi'nin oyun karakteri bunları içermediği için mecburen bu işleri forvet arkasındaki oyuncusuna (mertens) yaptırmaya çalışıyor. santrfor cezasahasında top bekliyor, mertens ve oliveira oyun kurmaya çalışıyor.

    buradaki sorun ne? mertens ve oliveira iyiler hoşlar fakat gol katkısı veremiyorlar. bu durumda santrforun gol yüküne yardımcı olacak skorer kanat oyuncuları gerekiyor fakat yunus ve kerem bu konuda başarısız oldular. okan buruk form tutacaklarını umarak bu ikilide uzun süre ısrar etti fakat sonunda vazgeçmek zorunda kaldı. bu maçta * rashica-barış alper kanatlarını denedik, belki yarın başka oyuncular da denenecek çünkü hala ideal 11'i bulabilmiş değiliz.

    bir forvet gibi cezasahasına giren, skor üreten yerli kanat oyuncusu bulmak maalesef kolay değil. okan buruk başakşehir'de gulbrandsen ve crivelli gibi santrforları kanatta oynatarak verim almayı başarmıştı, eğer umut bozok'u almış olsaydık bu şekilde bir deneme yapabilirdi. mevcut kadroya yeni bir yerli oyuncu transferi yapılana kadar kerem ve barış alper'den birinin ilk 11 oynaması mecburi, sol bekte de yerli bir oyuncu oynatarak en azından sağ kanatta yabancı oyuncu oynatarak devamlılığı yüksek bir isim koyabiliyoruz. emre taşdemir/kazımcan & kerem/barış alper ihtimallerinden oluşan sol kanat ise soru işareti olmaya devam ediyor.

    eğer mertens transferi yapılmasaydı okan buruk yunus'u forvet arkasına çekip iki kanatta da yabancı oyuncu oynatma çözümünü düşünebilirdi, hatta devre arasında onyekuru tarzı skorer bir sol kanat transferi de isteyebilirdi. fakat mertens'in varlığı bu ihtimali çok çok zorlaştırıyor çünkü hem juan mata'nın hem mertens'in yedek beklemesi abes bir durum olur. dolayısıyla okan buruk'un akışkan hücum eden bir takım kurabilmek için kerem veya barış alper'den birine kanat forvet gibi oynamasını öğretmekten başka çaresi gözükmüyor, ki kerem bunu yapabilecek yetenekte bir oyuncu. sadece mental olarak kendini zorlaması lazım.

    kısacası okan buruk'un kaderini yerli kanat oyuncularından alacağı performans ve devre arasında yapılacak transferler belirleyecek. umarım bu sınavdan alnının akıyla çıkar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın