resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4437
    merkezde koca bir alanı ikili ortasahaya emanet etmekten vazgeçip üçlü ortasahayı düşünmeli. ikili kombinasyonlarla oyunu dikte etme konusunda istediği seviyeye ulaşması ve oyun istikrarı sağlaması çok zor. sezon başından beri karşılarken mertens hücumu ikiliyor; 4-2-4, 4-2-3-1, 4-4-1-1 farketmez zaten sürekli değişkenlik gösteriyor. mertens'i forvet arkasında serbest oynatmaya uygun bir kadro yapısı yok, kanatların ve sergio'nun oyun karakteri bunda önemli etken. şu anda torreira-sergio-mertens üçlüsüne geri dönmüş durumda; bu tercih zayıf takımlara iç sahada daha ofansif hale getirebilir ama ikinci bölgede çabuk oyuncuları olan ve sayısal üstünlüğü ele alan takımlara karşı zaaf getirmesi muhtemel. üçüncü bir ortasaha tercihi bekleri ve kanatları hücumda daha efektif hale gelmesini sağlayabilir. son haftalarda üçüncü bölgede hücum oyuncuları daha fazla topla buluşmaya başladı fakat oyuncular arasında bağlantı hala zayıf kalıyor, birbirleriyle oynama alışkanlıkları az. organizasyondan ziyade oyuncuların aldığı insiyatiflere ve yaratıcılıklarına bağlı gibi duruyor. bu haftadan sonra isimleri net olarak belirleyip üzerinde ısrar etmeli.
    diğer bir konu ön alan baskısında yerleşim hataları ve istikrarsızlık. baskıyla pozisyonu kaybetme riskini alıyorsanız daha bozucu olması gerekir. bazı maçlarda kuvvetli ön alan baskısı gördük fakat çok rahat pasla kırıldığı maçları da gördük. pres yaparken takımın boyu bu kadar uzun olmamalı, o baskı kırılınca ikinci bölgede devasa bir boşluk veriliyor ve bloklar arası mesafe artıyor. çift forvetle baskı yapmaya çalışan takımın daha dar ve kompakt olması lazım burada bir tutarsızlık var. kendi oyununa uygun oyuncuları tercih etme konusunda daha kararlı olmasını bekliyorum.
    takımını iç sahada biraz daha görmek lazım. okan hocanın ideal kurguyu hala bulduğunu düşünmüyorum, istediği hakimiyeti sağlayabilmiş değil. ağırlıklı olarak deplasmanda oynandığını unutmamak lazım. beşiktaş ve başakşehir maçlarında skor kadar oyun kalitesi hocaya güven açısından önemli. şuradan alabileceği iki galibiyet koltuğunu güçlendirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın