resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4233
    (bkz: 23 ekim 2022 galatasaray alanyaspor maçı) özelinde son derece güzel bir kadro çıkartan ve iyi futbol ile maça başlatan hocamız. dün gerçekten de çok istekli, koşan, basan, deneyen bir galatasaray vardı. 10 kişi kalmasak maçı muhtemelen 3-4 farklı skorla kazanacaktık ve okan hoca tüm övgüleri hak ederek toplayacaktı.

    şimdi cümleye başlamadan şunu belirtmek gerekir ki dünkü maçta kaybedilen 2 puan okan hocaya yazmaz. bunu net bir şekilde söyleyebiliriz. amacım bu entry bazında hocayı bu maç özelinde eleştirmek de değil fakat birkaç şeye de değinmek lazım.

    farz edelim dün boey haklı bir şekilde kırmızı kart görmüş olsun. devre 2-0 üstünlüğünle kapanıyor, rakibin alanya ve evindesin. hakem evet sıkıntılı ve sağı solu belli olmayacak 2.yarıda da. böyle bir durumda dahi doğru bir diziliş ve doğru değişiklikler ile maçı tutamaz mıydı? ben tutulabileceğini ve hatta tutması gerektiğini düşünüyorum açıkçası. dün gerek yapılan değişiklikler, gerekse de taktiksel hamleler alanya'nın ekmeğine yağ sürdü. üstelik alanya bu ligin en öngörülebilir takımı. yapılan değişiklikler ve taktiksel müdaheleler takımı kendi ceza sahasına içine hapsetti adeta. maçı izleyen hemen herkes sanırım bu konuda hemfikirdir.

    işin özeti, evet dün gerçekten bir hakem kıyımı vardı fakat yarın öbür gün haklı/haksız yine 10 kişi kaldığımız maçlar mutlaka olacak. üstelik belki deplasmanda olacağız. okan hocanın da bu tarz durumlara karşı mutlaka yeni planlara ihtiyacı var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın