resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4219
    23 ekim 2022 galatasaray alanyaspor maçının 30. dakikasında sacha boey’e gösterilen skandal kırmızı kart sonrası büyük takım hocası refleksi gösterememiş teknik direktörümüz.

    kendimce gördüğüm hataları kalem kalem yazayım.

    -icardi çıkıyorsa seferovic girmez, seferovic ile uzaktan yakından alakası olmayan bir maçtı.

    -kerem yorgunluktan acil servise kaldıracak kıvama geldiğinde tempo ve fizik güç ile bir pres eklemesi lazımdı, bu isim de barış alper yılmaz’dı.

    -kerem’i beke çekip berkan’ı önde konumlandırması stratejik bir hataydı.

    -maçın sonlarında doğru 2 hücum oldu, bir tanesinde korner olabilecek en saçma şekilde kullanıldı ve dönüşünde gol yedik. teknik adam o noktalarda 45 bin kişi de olsa sesini topçulara duyurmalı. 10 kişi kalmış, merkezi iyice şeffaflaşmış bir galatasaray hurra hücuma çıkıyorsa, korneri de böyle kullanıyorsa burada topçunun futbol zekasını sorgular, sonra da hocanın takıma hakimiyetini eleştiririm.

    bugünden çıkarılacak dersler vardı. okan hoca, kriz anlarında ne yaparız testini geçemedi bence. bu anlarda hocası fatih terim daha işlevsel çözümler üretirdi. demek istediğim, 49 yaşında terim bu maçta o değişiklikleri yapmazdı. ha derdim terim gelsin değil, okan buruk aynı ekolü ilerletmeye çalışıyor, o ekolün ustası buralarda maçı bu kadar kolay vermiyordu.

    dipnot: fatih terim’in gelmesi için bir istek ve arzum yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın