resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4218
    teknik taktik konuşacak bir ortamda değiliz.
    hakemi yenmesini bekleyen de yok.

    (bkz: #3472694)
    bunlar benim maç öncesi görüşlerim ve bir taraftar olarak ilk 11 beklentim. ilk 11 beklentimin aynısını hoca çıkardı. mevcut koşullarda çıkabileceği bence en ideal 11 buydu ve doğru da yaptı. şartlar normal ve sakinken hoca doğru kararlar veriyor. ama şartlar anormale döndüğünde veya biraz ters gittiğinde hoca hemen panikliyor.

    ya hocam sana bişey diyeyim. bu takım ikinci yarıya 2-0 önde 1 kişi eksik de başlasa bu kadar mahkum bir oyun oynamaz. sendeki bu panik havası oyunculara ve oyuncu değişikliklerin oyuncular üzerindeki psikolojik etkenine de yansıyor. bu neyin paniği ya? 2-0 öndesin şerefsiz bir hakem seni 10 kişi bırakmış senin devre arasındaki yapacağın konuşmanın özü bu olmalıydı;

    arkadaşlar durum ortada hakem haksız yere arkadaşınızı oyundan attı. bu maçı onun ve tüm galatasaray camiası için kazanacağız. panik yapmanıza gerek yok. çıkın ve oyununuzu oynayın. geriye yaslanmayacağız. pas yapıp, oyunu tutacağız. yakalayacağımız sürpriz kontra ataklarla da fişi çekeceğiz.

    sen naptın bir panik havası aman skoru koruyayım. 2 tane orta saha alam oyuna oyunu tutayım. böyle bir futbol artık kalmadı. bir takımın oyunu tutması tamamen psikolojidir. sen 10 kişi ile de alanyayı yenebileceğine takımını inandırmadıysan o takım 45 dakika defans yapar ve eninde sonunda o golü yer. maçı kaybedebilirdik de...

    bunun tek bir adı var;
    (bkz: acemilik)

    acemi bir hoca da değilsin ama elindekini kaybetmekten korkuyorsun. korkan insan, panik yapan insan hata yapar. sen geminin kaptanısın. ueafa finali, süper kupa finali oynamış adamsın. böyle sıradan bir lig maçında senin yaptığın panik 20 yaşındaki çocukları her türlü etkiler, etkiledi de. bunlara gerek yok. elindekini kaybetmek istemiyorsan büyük takım hocası gibi davranmalısın. bu şekilde acemice hamleler yaparak kredini azaltıyorsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın