resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4102
    hem oyunu geniş alana yayıp hem de yaşlı formsuz zamane yıldızlarıyla ön alanda yalandan pres yaparak takımı intihara sürükleyen hocadır.

    hocam ya önde basacaksak stoperleri de öne çıkartıp alanı daraltıp oyunu 30 metrede oynayıp rakibe alan bırakmayalım ya da stoperleri öne çıkarmayacaksak önde basmayıp rakibi geride karşılayalım.

    3 futbolcu + muslera ile de geriden oyun kurulmuyor. rakip 2-3 oyuncu ile bile çok verimli baskı yapma şansı yakalıyor. ileri uzun vurduğumuz vakit de bizdeki oyuncuların hiçbiri o topları alacak özellikte adamlar da değiller. oldu da ön alan baskısını kırarsak da atağı hızlıca sonlandırmıyoruz. 20 pasla anca geçebildiğimiz 3. bölgeden tekrar muslera'ya kadar geri dönüyoruz. halbuki daha kompakt oynamamız lazım.

    bu haliyle bize karşı çıkarken pas yapan her takım manchester city gibi gözüküyor. rakip kendi savunmasından çıkarken fersah fersah boş alan buluyor. artık neredeyse hiçbir anadolu kulübü, biz kendlerine bu kadar boş alan bırakırken bizim 35+ oyuncularımızla yaptığımız yalandan presimizi kıramayacak basiretsizlikte değil. bizdeki bu anlamsız pres uğruna da ilerideki 4-5 oyuncu saniyeler içinde oyundan düşüyor. sonra kontralarla uğraşıyoruz.

    evet kerem ve yunus aynı anda sırıtıyor ancak kontenjan konusunda sol bekte kazımcan karataş'ı oynatma fantazisi yerine berkan kutlu torreira oliviera 3lüsünü denerse daha fazla verim alırız.

    her şeyi geçtim. ben galatasaray maçlarında boşta kalan aynı topa bizden iki oyuncunun birden hamle yapmasını sindiremiyorum. kayserispor maçında en az 7-8 kere bu duruma şahit oldum. halbuki ne yaptığını bilen, taktiği ve oyun planı olan bir takımda iki oyuncudan birisi topa giderken diğeri pas opsiyonu yaratmaya çalışır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın