• 496
    baslangici ve sonu arasinda galatasaray taraftarini cok ciddi bir duygu degisimine sokmus mac. mac oncesi takimini cok ozlemis, keyfi yerinde bir galatasaray taraftari varken, bitimiyle beraber inanilmaz karamsar bir hava olustu. acikcasi son sampiyonluktan beri gecen zaman arttikca, bu tarz kolay sarsilma ihtimalin de artiyor camia olarak. saglikli bir yorum yapabilmek icin bir kac gun bekledim ben de.

    bizle alakali kisma gecmeden once, kayserispor'un ve hakemin hakkini vermek lazim. kayserispor gercekten bana gore harika top oynadi. presse pres, passa pas, agresiflikse dozunda agresiflik, her seyi iyi yaptilar. aut atislarinda bile kac kisi one dizilmemize ragmen, hatasiz sekilde pasla ciktilar, ozellikle mensah cocuk oyuncagi gibi gosterdi, takir takir vucut calimlariyla cikardi takimini. bu konuda bizim takimimizin son yillarda farkli oyuncularla ne hallere dustugunu malesef iyi hatirliyoruz. savunma yerlesimleri cok iyiydi, surekli kademeye zamaninda girdiler, eksik yakalanmadilar bize. ust duzey bir konsantrasyon sergilediklerini dusunuyorum, galibiyeti hakettiler.

    hakemlerle ilgili gercekten konusmak istemiyorum aslinda, bir futbolsever olarak yildim, kulubun tepki gostermesi gerekiyor ama bir yandan da istemiyorum da aslinda. kendi kendini yiyorsun tepkilerle, bir haltin degistigi de yok. futbol ortami da igrenc zaten, herkes rakibine "agla" diyor, bir sonraki hafta kendisi buyuk harflerle, unlemlerle metinler yayinliyor, cok kotu bir ortam var ve dipsiz kuyu. buna girmemizi de istemiyorum bir yandan. bu federasyon guya sali gunleri hakemleri yorumlayacakti, hala bekliyorum sahsen bu isi. cunku akil almaz uygulama farkliliklari var, sebebini aciklamalarini merak ediyorum. biz mi kurallari bilmiyoruz, hakem hatasi mi var, var hatasi mi var, hala muamma. bizim penaltimiz neden verilmedi, golumuz neden iptal edildi, hakikaten kural ne diyor resmi sekilde duymaya ihtiyac var, zira ayni pozisyonlar baska maclarda farkli da uygulaniyor goz gore gore.

    neyse, gelelim bize. aslinda kotu oynadigimizi dusunmuyorum, kalite acisindan eksiklerimiz var. bu kadroda hala bu notkada tikanmamiz isin can sikici kismi. yani oyuncular hocalar degisiyor, ama hala kale onunde yanlis tercihler, ayarsiz sut veya paslar, kotu kontroller yuzunden isi bitiremiyoruz. istatistikler de gercekten cok yaniltici bu oyunda, bir ara ceza sahasina orta istatistiginde 11/29 gordum bizim adimiza. halbuki izledigim macta iki bek ve iki kanat oyuncularimiz bir tane isabetli orta yapamadi. boey kac kez adami gecip cizgiye inmesine ragmen daglara taslara acti ortayi, veya onlar iyi yere acsa icardi hareketlenmedi. bu uyumsuzlugu anlamak zor, ne calisiyorsunuz antrenmanlarda abiler? karma takim ilk defa bir araya gelmis gibi, hic bir uyum yok ileri hatta. bu verimsizlik yuzunden de skor alamayinca her sey bosa gidiyor. rakiplerimizi de izliyoruz, bizim kadar oyunu one tasimiyorlar, topa sahip olmuyorlar ama kaleye yakin bolgelerde dogru isleri yapip gole gidiyorlar. veya hic olmadi ortada gecen macta bir korner/duran topla golu bulup oyun ustunlugunu aliyorlar. biz bunun tam tersinde goruntudeyiz, oyun ustunlugunu gole donduremiyoruz. fikstur azizligi de pay sahibi burda, malesef 10 hafta olmasina ragmen hicbir oyun ritmi yakalayamadik. bireysel olarak da beklentilerin altinda kalan cok oyuncumuz var hala. bunlara ragmen puan cikarabilirdik, ilk golumuz iyi dakikada gelmisti, bana gore yalandan iptal edildi. yine golu bulduk, son dakika bos kaleye de abdulkerim kacirdi. 1 puan bari alabilsek teselli olabilirdi.

    okan hocayla ilgili henuz bir endisem yok, kasim ayi artik mac ritmini yakalayacagiz, sahamizda mac oynayacagiz, goruntunun degismesini bekliyorum. tek elestirim su, geriye bakip 10 maci dusununce, hangi maci gs taraftari keyifle izledi, mac sonu agizda hos bir tat kaldi diye dusunuyorum, herhalde sadece antep maci var, onda da stresli izlendi mac yine. sampiyonluk yolundaki rakiplerimizle puan tablosunda ayni yerdeyiz, bence oyun olarak da onlardan kotu oldugumuz yanlar kadar iyi yanlarimiz da var, lakin onlarin taraftarina izlettigi rahat mac sayisi bizden fazla. bunun artik bu hafta icsahada alanya'ya karsi ispatlanmasi gerekiyor, pek bahanesi kalmadi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın