• 305
    2008-2009 sezonunda ali samiyen’de kapalida sesimiz kisilana kadar tezahurat yapardik. bir dakika sussak tribun liderleri bizi hemen eliyle isaret eder bagir bagir diye uyarirdi. hatta hic unutmuyorum 21 aralik 2008 galatasaray besiktas macinda gozumuzun onunde sevgilisiyle maca gelen bir genc ultraslan grubuna ait oldugunu dusundugum bir kac kisiyle bagirdin bagirmadin tezahuratlara katilmadin diye kavgaya girdi, tabi o bir kac kisi adam fazlaligiyla o genci sevgilisinin onunde hastahanelik etti. 16 yasinda tanik oldugum o kavga ani hala tramvalarim arasinda yer alir.

    tabi amerika’ya goc vs derken eskisi gibi gidemez olduk. en son 2015-2016 sezonunda icerideki atletico madrid macina gidebildim. ama sosyal medyadan oradan buradan gozlemledigim kadariyla simdi her yer youtuberlarla dolmus. adam maca takimini desteklemek icin degil, youtube’una, tiktok’una, instagram’ina icerik koymak icin gidiyor. kamerali telefonlar eskiden de vardi 20 senedir falan ama insanlar en fazla bir iki goruntu video cekerlerdi ani olsun diye. simdi tribunde youtube’dan canli yayin yapani bile gordum ki bu sadece bizim taraftarimiz icin degil ezeli rakip taraftarlari icin de gecerli.

    eskiye ozlem geyigi gibi olabilir ama eskiden gol yedigimizde dilimiz damagimiz birbirine dolanir, olum sessizligi olurdu. simdi gencler ellerinde telefon, canli yayin acmis “evet abiuee ne yazikki golu yedik, ama haketmistik, iyi oynamiyorduk, biraz toparlanmamiz gerekiyor” vs analiz kasiyor. biz de yanimizdakilerle o analizi yapardik ama golun sokunu atlatmak vs bir zaman alirdi.

    bazilarimiz bana kizacak ama simdi taraftarlar destek icin degil, sosyal medya videosu cekip ilgi cekmek icin maca gidiyorlar.

    edit: imla/anlam karisikligini duzeltme
App Store'dan indirin Google Play'den alın