• 293
    galatasaray taraftarının maç seçmesi diye bir gerçek var. avrupa maçlarında özellikle manchester falan geldiğinde ekstra bir motivasyon oluyor. bazı cl maçlarında ise yabancı insanlar falan oluyor ama taraftar motiveyse buna rağmen atmosfer sağlanıyor. ancak lig maçlarında taraftar aynı agresiflikte değil maalesef!

    lig maçlarında ortam üç aşağı beş yukarı şöyle oluyor. ultraslan maç önü şovunu yapıyor. maç başladığında tüm stad 1 dakikayı bulmayan bir üçlü çekiyor. sonra herkes kendi kafasına göre. ultraslan'ın kuzey kale arkasında yükselen sesi yalnız kalıyor çünkü diğer tribünler pek eşlik etmiyor. güney kale arkasından biraz destek oluyor. maçtan önce stad dışında bağıra bağıra eğlenenlerin erkenden yorulması var. elinde telefon hikaye çeken, canlı yayın yapan var. top rakipteyken ıslık, uğultu yapan insan sayısı az. doğu üst tribünün (415-416-417 civarı) ara ara sağlam çıkışları olsa da saman alevi gibi kısa sürüyor. ayrıca diğer tribünler destek vermiyor ki gürleme tam anlamıyla baskın şekilde yayılsın.

    koordinasyon yok tribünler arası. bir de taraftar maçın içinde olmalı. anlık yaşamalı maçı. ciddi şekilde topluca bağırılacaksa birlikte etkili tezahürat yapılmalı ama saçma bestelerle ve ayrı ayrı gitmez o iş.

    hakem hatası olduğunda "hep oyunlar, senaryolar..." goygoyu. hakem olsam asla etkilenmem. başkalarının stadında anlık öyle uğultular oluyor ki alakası olmayan pozisyonda bile penaltı mı acaba gerçekten diyorum tv başında. öyle baskı yapıyorlar.

    çok bilen ve sürekli birilerini eleştiren galatasaray taraftarının önce kendisini düzeltmesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın