• 20
    türkiye'de ölü bir meslek spor muhabirliği. ırmak kazuk iyi bir muhabirdi en son, şimdi berk göl'ü beğeniyorum, belki biraz da yağız sabuncuoğlu iyi. gerisi sırf isimleri gazete haberlerinde yazdığı ya da ekranda göründükleri için muhabir sıfatını kendilerine layık görüyor. yoksa holiganlar. sercan hamzaoğlu, ali naci küçük, nevzat dindar, yakup çınar... hepsi aynı. yaptıkları haberler ciddiyetsiz, sırf muhabirliğini yaptıkları kulübün çıkarını savunurlar, bir kısmı kulübün de değil yönetimin elemanıdır falan. halbuki eskiden takım muhabirleri arasında başka takımı destekleyen çoktu. en meşhuru halil özer'dir. sözlükte sevmeyeni çok ama arşiv karıştıran bilir, çok önemli ve iyi bir galatasaray muhabiridir.

    tabii sercan'ın, ali'nin, nevzat'ın iyi gazeteci olmadıklarını herkes biliyor. bir de iyi muhabir sanılıp hiçbir numarası olmayanlar var. bunların da başını evren göz çekiyor. ben bu adamın bir tane atlatma haberini hatırlamıyorum. hep yuvarlak yuvarlak konuşur, ya tutarsa gazeteciliği yapardı. şimdi yorumculuk ediyor, yorumculuğu daha beter.

    bu yeni nesil muhabirler o kadar uzaklar ki muhabirlikten ne duysalar twitter'dan paylaşıyorlar. takipçi kasıyor, taraftarın eğilimi neyse onu harlayıp takdir görmeye çalışıyorlar. maalesef futbol seyircisi de ekseriyetle buna çanak tutuyor. ama çok şaşırmıyorum çünkü taraftarlık, ahmaklıktır. biz pek de ahmak olmayan insanlar için de ahmaklık ihtiyacımızı giderir. hepimizin arada bir ahmak olmaya ihtiyacı var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın