• 31515
    yeni kadro yeni hoca ve yeni yönetimle başlayan süper lig 2022-2023 sezonu nun ilk 7 haftasını 16 puan ile zirve ortağı olarak kapatan takımım.

    7 haftalık süreç lig maratonunun yaklaşık %20'sine tekabül etmekte ve ilk paragrafta belirttiğim bir sürü yenilikle sezona başladığımız için çok daha dikkatli izlediğim bu periyottan sonra artık takım hakkında bazı şeyleri kaleme alabilirim diye düşündüm.

    öncelikle bu takımın hala güçlü bir oyunu yok, rakipler bizden daha çok gol atıyor gibi elma ile armudu birbirine karıştıran karamsar yorumlara gülüyorum. çok fazla fikstürden dert yanan biri değilim ama kendimi bildim bileli ilk 9 haftada 6 deplasman 3 iç saha maçı oynayan bir takıma hiç şahit olmadım. elbette bu bir handikap ise ligin ikinci yarısında avantaja döneceği aşikar ama bu süreçte yarışta kalmak ve kırılmamak çok ama çok önemli. dolayısıyla kıyas yapılan rakiplerimizle bariz bir fikstür farkımız olduğu bence göz ardı edilmemeli.

    saha içine dönersem, takımın ilk haftadan beri net bir şekilde oynadığı ve her hafta daha da oturan güçlü bir set oyunu var. top bizdeyken nellson ve partnerinin yanına van aanholt'un geçerek savunmayı üçlediği, önlerinde torreira'nın olduğu ve boey'in sağ çizgiye keremin sol çizgiye basıp yunus ve sergio'nun sağ ve sol iç olduğu, en uçta oynayan santraforun yanına da emre (mertens gelene kadar diyeli) ya da mertensin yaklaştığı ve bunu sürekli ve ısrarla oynadığımız bir set. top rakipteyken de ön alanda en uçtan başlayan merkezde de devam eden etkili bir pres.

    bu set oyununun haricinde oyun sıkıştığında ya da bir şekilde sonuç gelmediğinde sahaya birden fazla alternatif plan ile müdahale eden bir teknik adama da sahibiz. bu kadar kısa bir süreçte bu kadar çok son dakika galibiyeti tesadüf olmasa gerek. en bariz dokunuş bana göre van aanholt'un ligin ilk haftalarında çizgiye basması ve daha çok hücuma çıkması istenmiş, kerem'in de daha çok içe kat ettiği bir kurgu denenmişti ve hepimizin malumu van aanholt'un doğru final paslarını bir türlü verememesi ile giresunspor maçından sonra hoca onu geride konumlandırıp kerem'i çizgiye çekip daha çok boey kanadından hücum etme üzerine bir kurguya dönmüştü. sol kanat hücum denemelerimiz ise kerem ve sergio'ya manet edilmişti. bence doğru bir değişiklikti, neticede van aanholt'un soğuk kanlılığı ve fizik gücüyle hem defansı daha sağlama almış olduk hem de oyun kurulumunda tekniğiyle çok daha faydalı gözükmeye başladı.

    puan kaybı yaşadığımız iki maça dönersek de içeride kaybettiğimiz 13 ağustos 2022 galatasaray giresunspor maçında 46. dakikada çift forvete dönüp tam hazır olmayan orta sahayı boşaltmak ile kaybedilen 3 puan sonrası zaten okan hoca kendi özeleştirisini yapmıştı. daha sakin kalmalı ve acele etmemeliydi. 0-0 biten 28 ağustos 2022 trabzonspor galatasaray maçında ise bence 3 net gol fırsatıyla galibiyeti kaçıran taraftık. değişiklikler ve rakibi okuma yine bana göre doğruydu. kaybedilen her puandan dersler çıkaran bir görüntüde okan hoca, bu da uzun maratonda takıma ve biz taraftara güven aşılayacaktır.

    takımda şimdilik şapkadan çıkan tavşan ise sacha boey oldu. geçen sezon torrent'in futbola küstürdüğü ve sene başında kişisel problemleri de olduğu yazılıp çizilmişti ve kampa götürülmemesine rağmen böyle harika bir geri dönüş yapması çok uzun zamandır hasret kaldığımız sağ bek performansını ilk 7 haftada her hafta üstüne koyarak sergilemesi bizim için küçük çaplı mucize oldu. bir de kendisi katar'da görebilirsek hiç de ulaşamayacağı bir hedef değil gayet de sahici bir hedef, o zaman tüm dünyanın bildiği çok genç bir sağ beke sahip olabileceğiz. henüz son gün transferlerini de pek fazla izleme şansımız olmadı ama onlarında ilk 11 ya da sonradan oyuna girerek verecekleri katkı ile çok daha iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum.

    bir diğer önemli değişiklik ise uzun zamandır geniş kadroda ''gençler size çok güveniyorum'' mesajı verilen bir kadro mühendisliği yapılmamıştı. emre akbaba, taylan ve emre kılınçtan umudu artık kesip çıkıldıktan sonra; hamza yiğit, emin, metehan, ali turap, özgür baran gibi oyuncuların kiralık gönderilmeyip takımda kalmaları bu sezon az da olsa izleyebileceğimiz için şahsen bende heyecan yaratıyor. yaşlı ama karakterli yıldızlar, genç yıldız adayları, altyapıdan çıkmış gelecek vaat eden gençler ve takımda kalan tecrübelilerle iyi bir takım yarattığımızı düşünüyorum.

    sonuç olarak tarihinin en kötü sezonunu geride bırakan bir takım için bundan daha iyi bir başlangıç olamazdı diye düşünüyorum. sahada birbiri için savaşan kalite oyuncular ve takım ruhunu net bir şekilde görebiliyoruz. bunun en büyük örneği de art niyetli bir hakem yönetimiyle (o tarihten beri maç alamayan yaşar kemal uğurlu dan bahsediyorum) 1-0'dan geri dönüp 2-1 kazandığımız ve çok uzun bir süre 10 kişi oynadığımız 5 eylül 2022 galatasaray gaziantep fk maçı diyebilirim.

    uzun bir yazı oldu, toparlarsam okan hoca bana göre ilk eşiği geçti. kadro mühendisliği, forma adaleti, takım içinde birbiri için savaşan oyuncular ve ilk haftalardaki zorlu fikstüre rağmen takımı zirve ortağı yapması başlangıç için çok güzel veriler. sırada bence bir derbi maçında oynatacağı coşkulu ve doğru oyunla gelen galibiyet başka bir eşik olacaktır. bu camianın içinden çıkımış okan hocanın nice eşikleri atladığı günleri hep beraber görebiliriz umarım.

    bu yolun sonu şampiyonluklar olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın