resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 3189
    dünya futbol tarihinin en başarılı iki futbol figüründen birisi olan portekizli futbol efsanesi. diğeri için (bkz: lionel messi)

    kendisi ile ilgili hep bir hikaye anlatılır; manchester united yetkilileri aslında quaresma'yı izlemeye gelmiş ama sakatlanınca yerine ronaldo oynamış. bunun sonucunda ise ronaldo'yu çok beğenip transfer etmişler. belki gerçektir, belki değildir ama çok da önemli değil.

    çok uzun senelerdir kendisini aralıksız seyrediyoruz. inanilmaz bir futbolcu. öyle istatistikler elde etti ki kendisine sadece tek bir kişi* yaklaşabildi. dünya futbol tarihinde; zidane, ronaldinho, el fenomeno, henry, vs. birçok futbolcu izledik ama kendisi bambaşka bir seviye. öyle ki 699 gol, 221 asist gibi uçuk şeyler ortaya çıkardı. saha içindeki duruşu, o winner kişiliği ve bir dönem dünyanın en winner takımında* oynamasıyla tam bir yürüyen karizma.

    kendisiyle özdeşleşen '7' numaralı formasıyla futbolu bıraktığında bizlerden de birçok şeyi alıp götürmüş olacak. bir kuşağın son futbolcularını bir bir uğurluyoruz. henryler, beckhamlar, makaleleler, trezeguetler ve çok daha fazlası bir bir bırakıp gittiler.

    yaşlanıyoruz be sözlük. ama yaşlanmak mı daha kötü yoksa eskiye özlem duymak mı pek bilemiyorum. keşke, o mahalle arasında her birimiz kendimize taktığımız futbolcu adlarıyla hala maç yapıyor olsaydık. yaşlanıyoruz, sevdiğimiz ve ilgi duyduğumuz her şey bir bir son buluyor.

    futbol, gerçekten sadece futbol değil. futbol yaşamın, yaşanmışlıkların ta kendisi. hayatın her anı. konuyu fazla dağıtmadan bitireyim; ronaldo futbol tarihinde ender yetişen bir futbol figürü ve bir gün bu şanlı sarı kırmızı galatasaray formasıyla izlemek için ömrümden bir 10 sene verirdim.

    edit: 10 sene çok oldu, şimdi 1 senelik ömrüm kalmıştır falan adamı izlemeden ondan da olmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın