resim
Yusuf Demir
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:21
Boy:1.71
Uyruk:Avusturya
  • 522
    kendi ülkesinde yabancı statüsünde oynayan oyuncumuz.

    yok 2015'te kural değişikliği yapıldı da, yok statü bunu gerektiriyor da, şu da bu da falan hepsi boş işler arkadaşlar. yahu bu çocuğun babasının ismi michael olsa anlarım ama babasının adı hasan. yine annesinin ismi monica olsa anlarım ama annesinin ismi nilgün. e doğal olarak nüfus müdürlüğünde de kaydı var. her ne kadar avusturya'da doğmuş olsa da türkçe konuşabiliyor. üstelik başkaları gibi 20'li yaşlarda alman aşığı olup, 32 yaşında futbolu unuttuktan sonra seyit onbaşı kesilen biri de olmadı. çünkü 19 yaşında kariyerinin henüz başında ülkeye geldi. ee? ee abi ee ne istiyorsunuz daha? neymiş 4 kez avusturya milli takımında oynamışmış! e oynasın, mesut özil 92 kez almanya formasını terletti. bizimle, yani türkiye ile oynanan maçta gol de attı. her ne hikmetse ülkeye giriş yaptı ve taak yerli oyuncu sayıldı. neden? çünkü 2015 yılından önce milli takım tercihini yapmış! allah aşkınıza arkadaşlar kulağınıza saçma gelmiyor mu?

    evet, biz bunları bilerek transfer ettik ama böyle saçmalık anca bizim ülkede olur zaten. kendi ülkesinde yabancı statüsünde oynayan adam mı olur ya? futbola yabancı yerlilerde yabancı statüsünde oynasın o zaman? sadece bu da değil, mesela annesi, babası, dedeleri, dedelerinin dedeleri falan hep suriyeli veya afgan olan bir ailenin futbolcu çocuğu bizim ülkemizde doğdu diye yerli sayılacak ama öz be öz türk kanı taşıyan yusuf yabancı olacak. sadece yusuf da değil, fenerbahçe'den atıyorum mehmet olsun, beşiktaş'tan veli olsun...

    böyle karar olmaz arkadaşlar. bu kararın savunulacak tarafı yoktur. bazı şeylerin değişmesi için yüksek sesle konuşmak gerekirken, ısrarla ve inatla kendi taraftarlarımız bile "usul, yönetmelik" gibi türkiye gerçeklerinden uzak şeylerle karşımıza çıkıyor. 1 günde rezerv lig kuruldu ve 1 günde kaldırıldı. listeye yazılacak yabancı sayısı belliyken, 1 günde her ne hikmetse bazı takımlara yarayacak şekilde arttırıldı. 1 günde hakemler atıldı ve yine 1 günde aynı hakemler alındı. ulan ülkede 1 günde sistem değişti, 1 günde seçimler tekrar edildi..

    biz usulüne göre oynamaya çalıştıkça, usulden bihaber kişiliklere yenileceğiz. ayrıcalığa uğramayalım, adaletsizlik yapmayalım diye diye, negatif ayrımcılık ve adaletsizliğe maruz kaldık ve kalmaya da devam edeceğiz. çünkü her şey usul ve kanundur. yersen tabi!
App Store'dan indirin Google Play'den alın