resim
Yusuf Demir
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:21
Boy:1.71
Uyruk:Avusturya
  • 513
    bu yerli yabancı meselesi kendisi için bir çıkmaz. şimdi malum kendisi türk olsa da avusturya milli takımında 4 maça çıkmış. söylenene göre de 3 maçtan fazla maça çıktığı için fifa kuralları gereği de zaten türk milli takımında oynayamıyor.

    bu 4 maçta toplam bir devre bile süre almamış. yani aslına bakılırsa yusuf demir fifa'ya bu konuda başvuruda bulunsa belki sonuç alma şansı var. zaten sonuç alırsa da türk milli takımında oynayabilecek durumdaki bir türk futbolcuyu tff'nin yerli statüsünde oynatmaması gibi bir durum olamaz.

    fakat asıl sorun şu ki yusuf fifa'ya başvurduğunda avusturya bu başvurudan çok memnun olmayacaktır. eğer yusuf'un başvurusu olumsuz sonuçlanırsa bu sefer avusturya kendisine cephe alıp bir daha milli takımda oynatmayabilir ve yusuf demir ortada kalır.

    bence iş sadece tff'nin kuralı değiştirmesi ile ilgili değil. fifalık bir mevzu var ve yusuf demir'e türkiye milli takımında yer alabilme garantisi verilmedikçe bu durumun değişeceğini sanmıyorum. garanti verilse bile fifa'dan ön bir görüş alınması lazım onun da gizli alınabilme şansı varsa tabii.
App Store'dan indirin Google Play'den alın