• 31457
    bu yıl 2 ana plan üzerinden gitmemiz en makulü gibi gözüküyor.

    birincisi ya herru ya merru senaryosu. bu senaryoyu istanbulspor, ankaragücü, hatay,
    ümraniye gibi zayıf takımlara karşı uygulayabiliriz.
    bu senaryoda okan -emin- abdülkerim üçlüsü ile türk kontenjanımızı en geride tamamlayıp, beklerde boey, dubois, ileride dilersek rashica dilersek mata, mertens, oliveira, torreira, yusuf demir vs gibi o an kim en formdaysa yabancı sınırını düşünmeden, yetenek ile rakibimizi bayıltmak ve yediğimizden fazlasını atmak. nelsson ve muslera çok önemli futbolcular evet fakat onlar olsa da gol yiyiyoruz olmasa da gol yiyeceğiz. bu senaryoda en az 3 gol atıp maçı kopartmalıyız, zira rakipler bize maksimum 1-2 gol atabilecektir zaten. takımın toplam yetenek seviyesi arttığı için gerideki zaafiyeti tolere edebiliriz diye düşünüyorum. skor ele alınınca kerem-yunus- berkan gibi yerlilerle birlikte nelsson'u da alır, defansı sağlamlaştırabiliriz.

    diğer senaryomuz ise denge senaryosu olmalı. abdülkerim- berkan ve yunus ile türk kontenjanımızı kullanmak en makulu geliyor bana. kerem'in 11'deki yerini yavaş yavaş berkan'a bırakma zamanı geldi. oliveira ve mertens'i taşıyamıyor bu takım kerem ve yunus ile beraber. muslera- dubois- abdülkerim-nelson- boey beşlisi zaten en iyi beşlimiz, arkayı sağlama almış oluyoruz. orta üçlüde berkan, torreira ve oliveira'yı presleriyle rahatlatacak, hem de kontenjan olarak bizi rahatlatacaktır. solda mertens daha serbest rolde oynayacağı için gole daha yakın olur, berkan sol içte onun boşluğunu kapatır. sağda yunus ileride ise icardi ile onbiri tamamlayabiliriz. defansif bir müdahale gerektiğinde midstjö- oliveira, ofansif bir müdahale gerektiğinde mata-oliveira, kanatlarda zafiyet varsa kerem-berkan, mertens- yusuf gibi anlık kararlar verilebilir. yunus kötüyse, kazımcan-dubois + yunus- rashica yapılır.

    bu iki senaryo harici 20 kişilik kaliteli kadromuzun tümünü mutlu ve motive edebileceğimiz bir senaryo gelmiyor aklıma. yunus-kerem banko oyuncu olmamalı, açık alanda çok iyiler fakat rakipler kasımpaşa gibi açılmıyor her maç maalesef. inşallah daha iyi oyun ve skorlarla serimize devam ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın