• 31345
    2 hafta önce kerem'in başlığına aşağıdaki mesajı yazmıştım. mertens'in tam da umduğum gibi takımın genç oyuncularını kanatları altına alıp rekabet yerine destekleme ve yönlendirme vermesi o kadar değerli bir şey ki... kolej havası dediğimiz havanın anahtarı tam da bu.

    fatih terim'in son döneminde arda turan'a vermek istediği takım için misyon buydu zaten. fakat arda mertens'le aynı olgunluk seviyesinde olmadığı için bunu en azından saha içine yansıtamıyordu. mertens saha içi, saha dışı bütün varlığı ve enerjisiyle camiayı yukarı çekiyor.

    kendisindeki auranın benzeri okan hoca'da da olduğu için bu daha da doğal ve organik şekilde gelişiyor. takım adına çok çok pozitif şeyler.

    açıkçası bize bu hisleri yaşatıp her şeyiyla mücadele ettikleri sürece (sadece sahada koşmak değil, saha dışında doğru taktiksel çalışmaları yapmak da dahil) ben ne şampiyonluğa ne skora takılırım. bize sadece keyifle takımı izleyip desteklemek düşer.

    bu havanın yaratılmasında emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum.

    "mertens kendisi için büyük şans. umarım mental anlamında kendisine destek olur ve kerem de onu oyun içi liderlikte kendisine bir rakip değil de destekleyici mentor olarak da görür. son zamanlardaki demotive görüntüsünün altında böyle bir rol karmaşası hissetiğini de seziyorum. "ben bu takımın kurtarıcısı mıyım, yoksa seyircinin nefrretinin objesi miyim?" ama hayat bu kadar siyah-beyaz olmak zorunda değil."

    (bkz: #3438104)
App Store'dan indirin Google Play'den alın