resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3703
    büyük ihtimalle kadro kalitesi zaten çok iyi, dolayısıyla kim olsa bu kadar puan alırdı düşüncesi hakim olduğu için yeteri kadar hakkınının verilmediğini düşünüyorum. öncelikle bu takım neredeyse baştan sona yenilendi ve birçok transfer takıma çok geç katıldı. kendisinin yaptığı en önemli iş ise oynatacağı oyun sisteminde takıntılı davranmayıp oyunculara onlara uygun görevler vermesidir.

    örneğin ilk başlarda pva ile sol kanadı genişletmeye çalıştı ancak pva iyi orta açan bir futbolcu olmadığı için en son 11 eylül 2022 kasımpaşa galatasaray maçında onu daha ortada oyun kurulumuna katılan ve orta saha defansına katılan bir oyuncu olarak konumlandırdı. bu da sergio oliveira'ya hücumda çok daha fazla özgürlük tanıyor. yunus'u ise daha çizgide kullanıyordu ancak bu kez daha içeri yakın konumlandırdı ve bu şekilde hem dar alan becerisi yüksek olan yunus kendini daha fazla gösterdi hem de sağ kanatta onun boşalttığı alanı sacha boey etkili kullanabildi.

    zaten bizim gibi takımlarda hocanın sistem hocası olmasından ziyade elindeki oyuncu profiline göre bir şeyler kurabilen bir hoca olması gerekiyor. maalesef son dönemlerde fatih hoca ve özellikle torrent bu konularda çok takıntılı hocalar olduğu için geçen seneki kadromuz aslında öyle olmamasına rağmen çok kötü bir kadro olarak gözüktü.

    kendisinin takıma diğer dokunuşu ise skoru korumadaki becerimiz olduğunu düşünüyorum. bunu aslında sadece skoru koruduğumuz durum değil, maçın berabere olduğu ve oyunu domine edemediğimiz dakikalar olarak düşünebiliriz. buradaki fark topun arkasına geçtiğimizde prese devam etmemiz ve hücumdaki oyuncuların özellikle torrent dönemine göre daha ileride kalması. torrent döneminde kontra kovaladığımızda takım çok daha düşük bir blokta oynuyordu. bu belki rakip takıma daha az alan tanıyor ancak anadolu takımlarına bile çok aciz görünmemize sebep veriyordu. (bkz: 21 şubat 2022 göztepe galatasaray maçı) ancak şu anda hücum oyuncularımız çok daha ileride konumlanıyorlar ve yakaladıkları boş alanları çok iyi değerlendirebiliyorlar.

    en büyük isteğim kendisini bu sene kanıtlaması ve seneye transferlerin ona bırakılması. kendisinin alınmasını istediği oyuncular gerçekten nokta atışı. eğer bu sene hücum hattına bu kadar çok transfer yapmak yerine bütçeyi evander ve iyi bir target man'e ayırsaydık muhtemelen bu sezonu domine edecek bir performans görecektik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın