resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3700
    takımın iyileşen oyununa ve kazanma azmine baktığımızda kısa sürede takıma dokunabildiğini ve düzeltilmesi gereken elzem noktaları öncelikli olarak düzelttiğini görüyorum.

    neydi bunlar?

    mesela kadro kalitemiz. ömer bayram, taylan antlayalı, oğulcan, emre akbaba gibi adamlara katkı verecekler, iyi oynayacaklar diye sabrettikçe sabrettik. okan buruk, hiçbirinin galatasaray seviyesinde olmadığını gördü ve 1 maç elle tutulur katkı verecekler diye 15 maç takımı baltalamalarının önüne geçti.

    mesela stoperler, bekler ve muslera arasında sonsuzluğa uzayan hazırlık pasları yapardık ve hücuma çıkmayı bir türlü beceremezdik. topla oynama %60-70'lere dayanıyor, rakibe top göstermiyoruz diye övünürdük sonra da. okan hocamın yarattığı takımda bu kabızlık ortadan kalkmış. topu 2. ve 3. bölgeye taşımada hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz ve izlerken o iştahlı, saldırgan, golü isteyen galatasaray'ı görüyorum.

    mesela kırmızı kart gördüğümüzde ve sahada 1 kişi eksik kaldığımızda skor olarak önde olsak bile oyun olarak düşerdik. hatta yüksek ihtimalle de o maçtan puansız veya en fazla 1 puanla ayrılırdık. okan hocam bunu düzeltmiş. nitekim 5 eylül 2022 galatasaray gaziantep fk maçını eksik oynamamıza rağmen kazandık.

    itiraf etmek gerekirse kısa vadede bu kadar çok şeyi düzeltmesini beklemiyordum. bunları görmek kendisine inancımı çok daha yükseltiyor. ayrıca maç önü ve maç sonu röportajlarında da kendisinden çok emin konuşuyor ve spekülasyon yaratma amaçlı sorulan sorulara bile gayet politik cevaplar verebiliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın