• 31350
    abdülkerim'i sol beke koyup stoperde emin'i oynatarak asimetrik bir diziliş yapabilecek futbol takımı. abdülkerim çizgiye inmeyecek tabi ki. topsuz dizilim 4-3-3 gibi görünürken, build-up'larda takım 3-3-1-3 gibi dizilir. sağ bek kullunamına göre oyuncuların bölgeleri değişecek;

    1. boey oynarsa. sol çizgiye rashica sağ çizgiye boey basar. merkez 3'lü midtsjö-torreira-oliveira olarak dizilir. önlerindeki tek oyuncu serbest oynayacak yunus olur. yunus bağlantıları yapacağı için icardi'den birinci talebimiz pozisyonları bitirmesi olur ki bu bence icardi'den en fazla verim alabileceğimiz sistem. bu dizilimde midtsjö ve oliveira'dan iç koridorları kullanmaları talep edilir. bu oliveira'nın güçlü yönü olmadığı için bir soru işareti oluşturacaktır. bir diğer seçenek de oliveira'yı 3'lünün merkezi yapıp sol içte midtsjö sağ içte torreira'nın tempolarından faydalanmak olabilir. bu durumda formasyon orta sahası baklava şeklinde dizilmiş bir 3-4-3 gibi görünecektir. bu geçiş savunmasında bizi daha reaktif yapacağı gibi öndeki 4 oyuncunun verimini arttıracak bir hamle olur. aynı zamanda defans 3'lüsü daha konforlu bir biçimde orta sahaya yaklaşarak on-side alanı daraltır. iç koridoru kullanacak oyuncularımızın hücum performansı belirleyici olacaktır.

    2. dubois oynarsa. bu durumda çizgiye yunus basar ve oliveira forvet 3'lüsünün arkasındaki 1 olur. sağ iç koridoru dubois kullanır. bu sistemde oliveira forvete yanaşacağı ve sağ forvet yunus olacağı için ön alanda daha yaratıcı işler görmemize yol açar. dubois'in de tekniği iyi düzeyde olduğu için iki iç oyuncumuz midtsjö ve dubois kanatlardaki rashica ve yunus'a ani ters toplar atabilir. bu da ilk seçenekte belirleyici olacak dediğim iç oyuncuların hücum performansı problemini çözüyor. ilk sisteme göre eksik yanı ise atletizm eksiği olacaktır.

    şahsen ben ikinci sistemi tercih etmekle birlikte bunu sadece bir beyin fırtınasından ibaret görüyorum. okan hoca build-up'larda 3'lü yerine 2'li defans kurgusu kullanıyor. bu durumda sol bekte kazımcan, sol kanatta kerem ya da kalede okan oynayacak. ben bu üç seçenekten de kaçabileceğimiz bir sistem üzerine yazdım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın