• 79
    insanları oradan-buradan diye ayırmamak gerekir. bu hem çok başka yerlere çekilir, hem de yanlış bir düşünce. konu omar ise bu hepten yanlış. adam norveç doğumlu, oranın okullarına gitmiş, büyük ihtimal norveçce’yi arapça’dan daha iyi konuşuyordur. zaten kendini fas’lı hissetse milli takım seçmelerinde fas’ı seçerdi. müslüman olması haricinde o coğrafyaya bir aidiyet beslediğini düşünmüyorum omar’ın.

    bir de koca coğrafyayı yargılamak oldukça yanlış bir düşünce. sözlükte bol bol dalgası geçilen, ırz düşmanı denilen, yakın arkadaşının karısını ayartan icardi de arjantinli, çocukluk aşkıyla evlenen messi de arjantinli. şimdi diyebilir miyiz, arjantinli futbolcular ırz düşmanı ya da aşklarına sadık diye? fransa milli takımındaki bazı oyuncular tecavüz sebebiyle yargılanmıştı. ribery, benzema, valbuena falan vardı içlerinde hatırlarsanız. hatta bu oyuncular bir süre fransa milli takımı forması giyemedi bi olay yüzünden. şimdi diyebiliyor muyuz fransızlar tecavüzcü olur diye? leo dubois’e tavır alalım o zaman hep beraber.

    ülkemizde mülteci sorunu var. herkes rahatsız bu durumdan ama böyle bir sorun var diye seninle hiçbir alakası olmayan bir coğrafyada yaşayan insanları da yaftalamayalım yani. bu hem bize yakışmaz, hem de insanlığa sığmaz.

    konudan bağımsız olarak eğer haberler doğruysa omar yanlış yapmıştır. bunu sabaha kadar kabul edebilirim ama böylesine bir genelleme çok yanlış. belhanda üzerinden de yapıldı, o da yanlıştı, bu da yanlış. mahrez gelse havalimanında karşılarız. yapmayın böyle şeyler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın