• 31188
    istatistiklere göre sıkıntısı bitiricilikten çok kaliteli pozisyon üretmek olan futbol takımı.

    https://twitter.com/.../1564596031312039936

    çekilen şutların neredeyse yarısı ceza sahası dışından çekilmiş. takım yabancıların "golden zone" diye tabir ettiği penaltı noktasının olduğu bölgeden yeteri kadar şut çekmiyor. özellikle çoğu kişi fark etmiştir oyuncular zaman zaman saha da birbirlerine çok uzak konumlanıyor bu da pas kalitesini ciddi oranda düşürüyor.

    oyuncuların yanlış rollerde oynatıldığını da söylersek yanlış olmaz. özellikle torreira ve mertens'in rolleri. torreira tam bir 6 numara ve savunmanın önünde konumlanması gereken kişi. çift merkezli orta saha oynasan bile maçlarda gördük ki torreira doğal olarak hep merkezde konumlanıyor. oliveira ile üst üste biniyor çoğu zaman.

    mertens ise bir forvet oyuncusu ama forvet arkası hatta neredeyse 8 numara gibi oynatıldı trabzon maçında. galatasaray'ın iki tane forvet oyuncusu yok üç tane forvet oyuncusu var ve içlerinde en kaliteli olanı mertens. okan hoca ümraniye maçından sonra mertens'in kariyerinde forvet arkası oynadığını ve orada iyi performans gösterdiği söyledi mesela. inanılmaz bir yanlış var ortada.

    şu an ki kadro tam bir 4-3-3 kadrosu bana kalırsa. mertens'in false 9 olduğu bir üçlü hücum hattı. bu hem hücumda ki hareketsizliği büyük oranda çözecektir hem de kerem ve yunus'un performanslarını arttıracaktır. torreira'nın önünde iki merkez orta saha oyuncusu ile klasik 6 oynaması hem kendisini çok rahatlatır hem de stoperleri çok rahatlatır. oliveira'nın oyun kurucu rolünde olacağını düşünürsek yanına miço gibi delici, enerjik biri cuk oturur. berkan'da bu rolün rotasyon oyucusu olur.

    okan hocanın önümüzde ki maçlarda ne yapacağını gerçekten çok merak ediyorum ama galatasaray'ın sorununun icardi transferi ile çözüleceğini zannetmiyorum. izleyip göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın