• 31182
    bu sene özelinde ilginç bir sürecin gerçekleştiği takımım.
    gelen oyuncular açısından bu dönemin çok kötü gerçekleştiğini söyleyemeyeceğim. tabii, transfer dönemi bitince daha doğru bir değerlendirme yapılır ama; benim bahsetmek istediğim açıkçası gönderilen oyuncular kısmında olacak.
    temel olarak 11-18 kişilik kadrodan gönderilenler
    1. marcao: kendisi açısından anlaşılabilir bir durum olsa da, alınan bonservis 10+2 (bu bonus elde edilebilir)+3 (bu bonusun elde edilemeyeceği söylendi) 12-15 kağıda biten bir transfer. daha iyisi olabilir miydi? evet olurdu, ama gitmek isteyen oyuncu vs işin içine girince zor.
    2. muhammed. gelme ve gitmesi malum, zaten fransaya ilk başta gidecek olan, ancak orada sorun olduğu için bize gelen bir oyuncu. 4 milyon dolar bonservis verilerek alındı, senelik ücret vs. bir kenara bırakıyorum; 5-5.5 milyon euro civarına (eğer opsiyonunu kullanırlarsa) yine fransaya gidecek. senelik ücreti çıkardığınız zaman elde kalan 1-1.5 milyon euro.
    3. morutan. yangınlar yapılan, rumenleri soyduğumuzu düşünenlerin zirve yaptığı* bir oyuncu. 3 milyon euro civarına geldi bize sanıyorum. altını çizebilsem keşke, serie b takımına gitti. eğer üst lige çıkarlarsa 4.5 milyon euro kazanacağız. çıkamazlarsa yine bizde.
    4. cica. yakın dönemin bana göre açık ara en büyük kazığı. net. gedson'un %50'si için beşiktaşın ödediği parayı bu adamın bonservisine gömdük. top oynadığı 2 bilemediniz üç maç sonrasında, herhangi bir satın alma opsiyonu olmadan dubai takımına gitti. baba 1 sene tatil yapıp, takılıp gelecek. bize kaçanları söylemiyorum bile.

    şimdi sürecin iki kısmı var, ilki tabii ki tartışmasız imparatorumuz olan fatih terim bu oyuncuları istedi ve aldırttı. üstüne basa basa muhammedi istiyorum vs. demeci var, yanlış hatırlamıyorsam bu irfanın viscanın olduğu dönemde. ilk kısım şu, marcaoyu bir kenara bırakırsak, hocanın aldırdığı adamlar çok mu kötü? yoksa ikinci kısım olan biz mi bu adamları satmayı bilmiyoruz? ya da şeytanın avukatlığını yapalım, birileri bu adamları özellikle böyle yok pahasına satılmasına müsaade ederek, ft'nin aldırdığı oyunculara çöp muamelesi yapılmasını mı istiyor?

    şahsi görüşüm, geçen sene bizde 32 maça çıkmış ve toplam 2205 dakika oynamış, 4 gol ve 3 asist anca yapabilen cica'nın net bir kazık olduğu yönünde. ama diğerleri için işin içinden çıkamıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın