resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3484
    neden eleştirildiğini anlamadığım teknik direktör.

    hep derim, teknik direktörlerin takıma katkısı sınırlıdır. eline malzeme vermediğiniz aşçıdan iyi yemek beklememeniz gerektiği gibi, iyi futbolcu vermediğiniz teknik direktörden de iyi futbol beklemeyin.

    yıllardır bize gelen teknik direktörlerin gerçekten kötü olanları sınırlıdır. okan hoca'nın da şu ana kadar performansı o kadar kötü değil. biraz daha izlemek lazım.

    asıl sıkıntımız hala hala hala kadro. beşiktaş'a bakıyorum, bizde direkt ilk 11 oynayacak 3 forvetleri var. kenan karaman bile oynayabilir; etti 4. bafetimbi gomis çok iyi bir golü ama artık 90 dakikayı geçtim 15 dakikayı zor çıkarıyor. haris seferovic ise gerçekten emekli gibi oynuyor. şaka gibi ama forvet yok koskoca takımda, ee kim gol atacak? iyi bir taktisyen hoca bu forvetsizlikte gerekirse 4-6-0'a döner, bir yolunu bulur ama o tip iyi taktisyen hocalar çok nadirdir. çoğunluğu da elit hocadır. okan hoca'dan bu yaşta onu beklemek de zor.

    herkes gol atamıyoruz diye kızıyor da 4 maçta da sadece 1 gol yedik ve oynadığımız 4 maçın ikisi son derece zor deplasmanlardı; antalya ve trabzon. ben kafadan 0 puan yazmıştım o deplasmanlara;4 puan çıkardık. asıl 6 puan yazdığım maçlardan ise 3 puan çıkarabildik.

    dönelim kadroya; forvet yok. forvetle orta saha bağlantısını kuracak bir 10 numara tipli oyuncu yok. driens mertens bu ikisinden birisinde görevlendirilebilir ki böylece 35 yaşında o kadar koşmak zorunda kalmaz ama en az bir transfer şart. bu durumda da iki 'skorer' * kanadın artık biraz daha defansif görev üstlenmesi gerekiyor. sol bekteki arkadaş yerine de bir çözüm düşünülmeli sanki. ne zamandır bizde bir türlü iyi oyuncu mu kötü oyuncu mu olduğunu anlayamadım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın