• 31181
    savunması performansı oldukça iyi olan takım. trabzon maçında da çok iyi bir takım savunması vardı, savunma geri dörtlüsünün ve önlerindeki iki ortasahanın pozisyon ve alan savunmaları son derece başarılı gözüktü. geçtiğimiz sezonun galatasaray'ı hücum ederken dönüşlerde problem yaşayan, takım savunması problemli ve geçişleri savunamayan bir takımdı. iyi oynadığı bazı maçlarda hücumu sonlandıramayınca dönüşlerinde hep tehlike oluşuyordu, bu sezon özellikle geçiş savunmasını iyi savunduğumuzu düşünüyorum. sadece antalya maçında geniş alanları savunamadığımız bir bölüm vardı onun dışında giresun, ümraniye ve trabzon maçlarında problem yaşamadık. dört maç sonunda yediğimiz gol sayısı bir ve verilen pozisyon sayımız oldukça düşük. takımı izlerken gol yiyecek hissiyatını pek vermiyor.

    işin hücum kısmında bireysel yeteneğe bağlı bir takım var. oyuncuların yaratacılığına bağlı durumdayız, hücumda kollektif bir yapıdan söz etmek mümkün değil. oyuncular arasında mesafeler çok uzak ve pas alışverişleri oldukça zayıf gözüküyor. forvetin etrafına adam sokmamız ve üçgenleri kurmamız gerek. hücumda beklerden genişlik verilemiyor; aanholt iyi bindirse bile sonucunu getiremiyor. boey'da son haftalarda takımın en iyilerinden ama teknik kapasitesinin yetersizliğinden dolayı hücuma katkısı sınırlı kalıyor. yunus ve mertens'i kaleden uzak yerlerde topla buluşturduğumuz için üçüncü bölgedeki aksiyonları oldukça azalıyor, bu oyuncuları hücumda besleyecek bir düzen gerekiyor.

    geriden oyun kurulumunda pasla çıkmak yerine uzun toplara sık başvuruyoruz ve maçın bazı bölümlerinde kaosa dönüşüyor, iyi bir b planı olabilir ama sürekli bunun üzerinden gidemeyiz. çok ısrarlı bir şekilde uygulamayı doğru bulmuyorum fakat azami şekilde oyunu geriden kurmak zorundayız, gelecek haftalarda buna ağırlık vermeliyiz. top savunma oyuncularındayken topla oldukça tedirgin gözüktüler. bazı bölümlerde topun takımda kalmasını sağlayarak aktif dinlenme gerekli, aceleci oyun bazı oyuncuları gereğinden fazla yoruyor.

    takımın savunma performansı iyi gözükse de hücumda sonuç alamadıkça bir süre sonra kırılganlık artabilir. trabzon maçında net pozisyonlarımız var fakat bizim sorunumuz istikrarlı şekilde üretememek. kenarlardan ve özellikle beklerden hücum katkısı alamadığımız sürece bu sorunun devam etmesi muhtemel. gün geçtikçe daha iyi gözüktüğümüzü düşünüyorum, okan hocanın takım savunmasına net bir dokunuşu var fakat hücumda değişiklikler getirmesi gerek, bu oyuncu bazlı da olabilir rol bazlı da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın