resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3474
    kendisinin gelme/istenme nedenlerini kısaca sıralayarak, hatırlayalım:

    1-altyapıdan oyuncu çıkaramamak/gençlere şans vermemek (gerek fatih hoca gerek torrent bu konuda çok eleştiri almıştı);
    2-eldeki malzemeden en üst düzey verim almak (gerek fatih hoca gerek torrent, daha fazla transfer istedikleri için eleştirilmişti, özellikle torrent cicaldau, morutan gibi oyunculara şans verilmediği söyleniyordu);
    3-ligi, camiayı tanımak, bu anlamda takıma en kısa sürede etki etmek (torrent bu konuda bolca eleştirilmişti);
    4-göze hoş gelen futbol oynatmak, özellikle gol yollarındaki sorunları gidermek (gerek fatih hoca gerek torrent bu konuda çok eleştiri almıştı);
    5-kolay gol yiyen ve acemi/bireysel hatalar yapan bir takım kimliğinden uzaklaşmak, özgüven tazelemek. (gerek fatih hoca gerek torrent bu konuda çok eleştiri almıştı).

    şimdi kendisinin tercih edilme ve gelme nedenleri, görece eksik fazla yukarıdaki gibi. bu 5 maddeyi, şu an için değerlendirelim:

    1- 28 ağustos 2022 trabzonspor galatasaray maçı'nda altyapıdan şans bulan oyuncu sayısı 0. (yunus'u saymıyorum). ilk 11'deki 30 yaş ve üstü oyuncu sayısı 5-> beklenti 1 henüz karşılanmış değil.
    2-28 ağustos 2022 trabzonspor galatasaray maçı'nda geçen yılki 11'den 6 oyuncu farklı. takım iskeleti neredeyse yeniden yapılmış. cica ve morutan gibi oyunculardan faydalanılamamış. daha da transfere ihtiyaç olduğu belirtiliyor -> beklenti 2 henüz karşılanmış değil.
    3-takımla beraber kamp dönemi geçirilmiş, 4. hafta sonunda takım ligde 7. konumda -> beklenti 3 henüz karşılanmış değil.
    4-4. hafta sonunda, beşiktaş 11, fenerbahçe 13 gol bulurken, takım kısır bir futbol ile ancak 2 gol bulabilmiş. ligin en az gol atan 5. takımı -> beklenti 4 henüz karşılanmış değil.
    5-4. hafta sonunda beşiktaş 5, fenerbahçe 6 gol yerken, takım yalnızca 1 gol yemiş. takım, konyaspor ve başakşehir'in ardından ligde en az gol yiyen 3. takım -> beklenti 5 şu an için karşılanmış.

    yani, kabaca bir hesap yaptığımızda, okan hoca'nın gelmesinde başlıca etken olan sebeplerin çoğunu, henüz karşılayamadığını söylemek yanlış olmayacaktır. takım, gol yeme konusundaki yileşme haricinde, diğer alanlarda maalesef isteneni karşılayabilmiş değil. bu da kendisine yöneltilen eleştirilerin çok da haksız olmadığını gösteriyor.

    özetle, 2022-23 sezonu için henüz beklentileri karşılayamamış teknik adam.

    edit: noktalama
App Store'dan indirin Google Play'den alın