• 1393
    geçmiş entrylerimde de görebilirsiniz bu başlığı, diğer başlıkları benden daha politik kullanan bir kişi dahi yoktur sözlükte. gün aşırı farkındalık yaratmak adına sporla ilgili ilgisiz entry paylaştım ama benden buraya kadar dostlar, benim kumarım burada biter.

    hakkında hep "içinde yaşamasak aslında baya eğlenceli ülke" derdim. harbiden de içinde yaşamayınca baya eğlenceliymiş, hiç derdim tasam kalmadı. 2 hafta oldu göçeli bir yandan çocukların hayatını kurtardım diye seviniyorum bir yandan da kıh kıh kıh diye ülke gündemine günde 5 dakika ayırıp eğleniyorum. aslında daha çok eğlenirim de güzel insanların yaşayıp dile getirdiği olumsuzluklar canımı sıkıyor. normalde yüzsüz gurbetçi dayı goygoyu yapmayı planlıyordum. her gün buraya gelip "vadanımız cenned, suriyelilere afganlara biz bahmalıyız, gurulu düzenim var" diye entry girmek istiyordum ama o motivasyonu dahi bulamadım bu kadar canı sıkkın adamı görünce. demek ki dışarıdan bunları söylemek ayrı bir yavşaklık seviyesi gerektiriyormuş, onu da gelince anladım.

    son 2 haftayı saymazsak, 35 yaşına kadar türkiye'de yaşamış, anaokulundan yüksek lisansına kadar devlet okullarında okumuş, askere gitmiş, evlenmiş, çocuk sahibi olmuş, özelde, kamuda çalışmış, 81 ilin tamamında görev yapmış birisi olarak aklımda kalan tek şey geride bıraktığım güzel insanlar. başka hiçbir bağ hissetmiyorum. siyasetçisiyle, esnafıyla, dayısıyla, ayşe teyzesiyle beraber içimde ne varsa öldürdüler. bu sayısı 20 milyonu bulan ayşe teyzeler, dayılar, esnaflar yaşadığı sürece de iktidar değişikliğinin pek önemi yok. türkiye hep yüzsüzlüğün, yolsuzluğun, hırsızlığın, adamcılığın, liyakatsizliğin kalesi olmaya devam edecek. türkiye'nin en büyük problemi iktdar, siyasal islam değil. bunları sırtından belki bir günde atacaksın ama bunları seçen milyonlar hala orada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın