• 15436
    son zamanlarda* sıra dışı bir amansız övücülüğün kol gezdiği bir platform olmuş durumda. elbette ki ülkemiz nispetince özgür bir platform ve daha geniş özgürlüklerin de olmasını umuyor ve bekliyorum. ancak sözlük temasını yamultan ve sözlükten soğutan bazı giri türlerine ve bakış açılarına değinmezem çatlayacakmış gibi hissediyorum.

    2022-2023 sezonu başladığından beri özellikle beşiktaş ve fenerbahçe'nin, zaman zaman trabzonspor'un amansız övücülüğü yapılıyor. bir noktada "evet eleştiri gelişimin en önemli adımıdır" düsturu ile sineye çekilebilecek bir sınır elbette var ancak agresif tribün başlığına (bkz: 24 ağustos 2022 trabzonspor kopenhag maçı) esnasında girilen bir entry var ki artık bu konunun konuşulması gerekliliğini yüzümüze çarpar nitelikte.

    sezonun henüz 3. haftasında kasımpaşa ile beraber en kötü oyunu oynadığımız, rakiplerimiz bizden çok daha fazla gol attığı için bu sezonun çöp olduğu, beşiktaş'ın şampiyon, fenerbahçe'nin ise şampiyon kere şampiyon ilan edildiği giriler kol geziyor. üstelik bunlar kesin yargı içeren tespitler, yani sencesi bencesi de yok. yetmezmiş gibi bu girilerin sonunda okan buruk'un istifası, istifa da değil kovulması isteniyor. çoğunu "umarım ironidir" diye okuyorum ancak ironi ibaresine yakın bir nokta bile yok. ciddiler yani bu girileri yazan arkadaşlar.

    medyada galatasaray'ı temsil eden ikonların eksikliği sebebiyle böyle kötümser bir algıya kapılmış olabiliriz. sonuçta kollektif birikimle ilerleyen ve kimin sesi daha çok çıkıyorsa onun yükseldiği bir organizasyon bu futbol. yine özellikle sezonun 3. haftası için, cuma günü kazanılan maç sonrası trabzonspor'un kaybettiği puanla yükselen "güzel bir hafta olacak" algısının gerçekleşmemesi buna sebep olmuş olabilir. ancak ne olursa olsun bir takımı öveceğim derken kendi takımımızı ayarsızca yerin dibine sokanları anlayamıyorum.

    benim gözümde galatasaray sözlük, ülkemizin taraftar grupları içerisinde bilinci en yüksek taraftar platformudur ve bunun bu şekilde kalmasını sağlayan en temel nokta bir düstura ve üsluba sahip olmasıdır. 12 yıldır okur ve yazar olarak takip ettiğim bu sözlükte çok acımasız eleştiriler, yerin dibine sokmalar, iğnelemeler, imalar gördüm ancak hiçbiri bu son zamanlarda gördüklerim kadar zavallıca değildi.

    "ne kardeşim, doğruları söylemeyelim mi" diyen ve bu kisve altında sözlükte rakip takım bayrağı sallayan arkadaşlar için ekşi sözlük mükemmel bir yer. orası bu tür girileri çok daha güzel satabileceğiniz bir platform.

    muhtemelen bütün taraftarımız şampiyonluğa koşar adım gitmediğimizin, gidişatın kötü olduğunun ve düzeltmemiz gereken bir çok nokta olduğunun farkında. ama bunu kendi içimizde kendimize bakarak çözebiliriz, beşiktaş, fenerbahçe veya trabzonspor'un über futbolunu! kendimizle kıyaslayarak değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın