resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3362
    ne olursa olsun takımın başında 2022-2023 sezonu tamamlaması gereken hocamız. başarısız olsak bile bu sezonu okan hoca ile bitirmeliyiz.

    1995 sezonunundan 2021-2022 sezonunu düşünürsek yani yaklaşık olarak son 27 senede takım ile sezona başlamayıp şampiyon olunan 4 sezon var. mustafa denizli - beşiktaş, fatih terim, cevat güler, hamza hamzaoğlu - galatasaray. aslında cevat güler'de yardımcı antrenör olduğu için bu kategöriye almayabiliriz. özellikle işler kötü gideceği anlaşıldıktan sonra yani puan olarak çok fazla geriye düştükten sonra hoca değiştirmek kulübe maddi külfetten başka bir şey değil. bu saydığımız sezonlarda da muhtemelen büyük takımların çoğu hoca değiştirmiştir.

    diğer bir konu ise, kariyerli ve iyi bir hoca isteniyorsa sezon ortasında kulüp devralmaz. bunun olması için mustafa hoca ya da fatih hoca gibi manevi değerlere de önem veren kişiler olması gerekir. yani yabancı hoca kariyerini galatasaray için bozmak istemez, o yüzden gelecekse bile sezon başında gelir.

    daha da önemlisi 3. haftadan bunların konuşulması, tartışılması, en çok okan hoca'ya, dolaylı yoldan da kulübe zarar verir. bu baskıyı oluşturmamak taraftar olarak en birincil görevimiz olmalı.

    istikrarı oluşturur ve bunda devam ederse ki, ben devam edeceğini düşünüyorum, başarılı olması çok zor değil.

    sadece hocadan nacizane bir isteğim olacak. biraz daha içeriye bakmayı düşünebilir. elimizde bulunan berkan- pva- cica- barış alper gibi oyuncularımız değersiz değil. özellikle rotasyonda çok rahat katkı sağlayabilirler. sanki sosyal medyadaki taraftarı çok dinliyor ve ona göre takım çıkartıyor gibi. bunu yapması kendisi ve takım için en kötüsü olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın