resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3338
    4'lü ortasahanın kanatları olamayacağını 7 düvelin bildiği kerem ve yunus'u ısrarla 4'lüde oynatıp hiçbir şey alamayan, sanki bu düzende onlar bir şey verebilirmiş de vermek istemiyorlarmış gibi bir sonraki hafta tekrar tekrar deneyen ve nihayet hem kendini, hem de onları taraftarın önüne atan teknik adam.

    hüseyin cimşir'in trabzon performansından beri bir teknik adamın futbola dair bu kadar temel hatalar yapabildiğini görmemiştim açıkçası. dolayısıyla bu seviyede bu denli komik performanslar verdiğinizde insanların üstüne gitmesinden daha doğal bir şey de olamaz. bu insanlar fatih terim gibi bir efsanenin ardından gelmiş torrent'e bile sabretti ama kendisine edemiyor çünkü cidden sabredilemeyecek derecede bir amatörlük var ortada. yani onca transfer yapıp, bu seviyede oyuncular almışken taylan-berkanla oynayıp 13. olduğun futbolu dahi oynayamıyor olmak çok acayip bir olay.

    oynanan oyun o kadar kusurlu, oynatılmaya çalışılan şeyle eldeki kadro yapısı o kadar alakasız ki, yaptığı tüm teknik hatalar da saha içinde gözle görülür derecede sırıtıyor ister istemez.

    açıkçası artık daha iyi anlıyorum neden sistem oyuncularının değil de yıldız oyuncuların peşinde koştuğunu. belirli bir oyun planı olmadığını, transferlere göre şekilleneceğini kendisi de söylemişti zaten. bence sadece rakip takımlarla arasındaki makas farkını artırma peşinde. bir sistem oluşturmak, geleceğin takımını kurmak, sürdürülebilir bir yapı oluşturmak gibi bir gayesi olmadığı zaten ilgilendiğimiz isimlere bakınca anlaşılıyor. başakşehir hikayesi de bunun özeti zaten. şampiyon olduğu kadro da geleceğe dair zerre emare taşımayan, sadece günü kurtaracak transferler yapan bir takımdı, o yüzdendir ki şampiyon olduktan 2 ay sonra ''transfer lazım, bu takımla olmaz'' diye açıklamalar yapmaya başlamış ve yine tek atışlık oyunculara yönelmişti. o yüzdendir ki arkasında bıraktığı takım 3 senede anca toplanabildi.

    (bkz: 19 ağustos 2022 ümraniyespor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın