resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3253
    kendisine olan umudumun da soru işaretlerimin de devam ettiği teknik direktörümüz.

    takım içinde nasıl ki oyuncular birbirine alışmak için zamana ihtiyaç duyuyorsa kendisi de yönettiği oyunculara alışma süresini yaşıyor şu sıralar. 13 ağustos 2022 galatasaray giresunspor maçında oyuna müdahale zamanlamasında ve seçimlerinde hatalı olduğu hepimizin malumu. herkesin üzüntüsü aslında şu, stadı doldurduk tam güzel bir hava yakalayıp önümüzdeki maçlar için ivme kazanma şansımız vardı ve bunu harcadık. doğru. şunu unutmayalım yalnız, bu takımda hala yaratıcı oyuncu eksikliği var ve elimizdeki kanat oyuncuları benzer tip oyuncular. bu durum okan hoca'nın elini epey bağlıyor. maçın ilk yarısını düşünelim, baskımız vardı evet ama geçen seneki gibi hala kapalı savunmayı açamıyorduk. maç boyu da açamadık. diyelim ki maçta işler istediğimiz gibi gitti ve sergio oliviera'nın topu gol oldu maçın başında. belki 3 puan alacaktık ve hatta gol için açılmak zorunda kalan giresunspor'un arkasına hızlı oyuncularımızla sarkacaktık ve farkı artıracaktık. ee? sonra? bir sonraki maç yine aynı stresi ve zorlukları baştan yaşayacaktık. bunun geçen seneki galatasaray'dan ne farkı var?

    bahsetmek istediğim şey şu; şu an sorunun büyük kısmı kadro yapımızda. bu yüzden ne okan buruk'a, ne abdülkerim bardakçı'ya bu maç özelinde ağır kusur bulamıyorum. hatta hakemlerin aleyhimize vermiş olduğu kararlara dahi kızamıyorum. çünkü bu kişileri günah keçisi ilan etmek takımımızın esas sorununu gölgeler ve bu bize şampiyonluk getirmez. bizim bir an önce dribbling özelliği olan, dinamik ve yaratıcı bir orta saha oyuncusunu kadromuza katmaya ihtiyacımız var. daha sonra da hareketli ve bitirici forvet oyuncusuna. son olarak da yunus ve kerem'den birisinin yedek oturduğu bir senaryoda biraz daha oyun kurucu özellikleri olan, ayağında top tutabilen, daha az top kaybıyla maçı tamamlayabilecek bir kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. bu eldeki oyuncularımızın yeteneksizliğine dem vurmak değil, tek düze oyun planına mahkum kalma zincirlerinden kurtulmak için bir zaruriyet. şu an bizim takımımızın en büyük eksiği rakip takımı hırpalayamıyor oluşumuz. eldeki oyuncu havuzu buna müsait değil. bunu yapabilmek için kanat oyuncularımızın dışında da hızlı oyunculara ve ince dokunuşları yapabilecek bir oyun kurucuya ihtiyacımız var. geçen sene en büyük eksikliğimiz buydu ve kaldığı yerden devam ediyor.

    bunun dışında golü bulduğumuz maçlarda elbette üstünlüğümüzü koruyup galip gelebiliriz ama sonraki maçlarda yine önlem alınması kolay bir takım olarak yolumuzu devam ederiz. ben kaybettiğimiz üç puanı bu yüzden ne okan buruk'a, ne hakeme, ne yapılan bireysel hatalara, ne de şansızlığa bağlamayı doğru bulmuyorum. ön libero için çok doğru bir hamle ile bu sorunu potansiyel olarak nasıl çözdüysek, torreira transferinde olduğu gibi bir oyun kurucu bulmamız şart. sergio oliviera, fredrik midtsjö, emre akbaba vs tarzı oyuncularla kapanan bir takımı açmak her zaman zor olacaktır.

    bu şartlar altında okan buruk kendisini hep şapkadan tavşan çıkarmak zorunda hissedeceği için bu maçta gördüğümüz benzer riskli denemelerin devamının gelmesi kaçınılmaz. bir maçı kazanmaya kaybetmeye bu kadar odaklanmamak lazım. hocayı bu darboğazdan kurtarmak için kadromuzu 'çeşitlendirmemiz' şart. yapılan hataları telafi edebilecek bir takım kurulduğu zaman hataların boyutuna göre tepki verebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın