• 10
    galatasaray’ın, şampiyon olduğu sezonlarda başarılı şekilde uyguladığı imza futbolu.

    şu oyunu kimin oynayıp kimin oynamayı beceremediğini fark ettiğimizde 2022-2023 sezonunu şampiyon olarak bitimememiz için hiçbir neden yok. topun sende kalması, sağlıklı şekilde sahayı enine ve boyuna dolaşması lazım. boyuna pasları hatları kıracak şekilde, enine diyagonal pasları da rakibin savunmasının kaymalar sırasında açık vermesini sağlamak için kullanmak lazım. pep sık sık kapanan savunmalara karşı kenar bekleriyle bunu yaptırıyor.

    ama her şeyden önce oyuncular sete oturmalı, defans hattını ve orta sahalarını geriye koşturmamaya çalışacaksın ki bu da az top kaybı yapman gerektiği anlamına gelir. atak sonlandırmadan yaptığın her top kaybı setin kalitesini düşürür ve defansif görevi olan futbolcuları ekstra yorar.

    galatasaray daha setin ilk aşaması olan sete oturmayı doğru düzgün yapamıyor. yapar mı? yapamaz. niye yapamaz çünkü set oyunun en kritik 1-2 mevkisinde oynayan futbolcuların set oyunuyla alakası benim victoria secret mankenleriyle olan alakam kadar. adları, tipleri, mimikleri, nereden geldikleri hiç umrumda değil. tamamen taktiksel bir şeyden bahsediyorum burada. okan buruk’un da set oyununu iyi oynar diyebileceğim bir profili yok. çift forvet ve pres dışında hocanın kendine has bir şablonu yok gibi.

    soruyorum biz bu set oyununu nasıl oynayacağız? bilenler yardımcı olsun. yazsın okuyalım. kısır tartışmalardansa sözlükçe şuna kafa yorulsun. zurnadan ses gelecek yer burası işte. bunu çözemezsek sene boyu birbirini yer durur bu camia.
App Store'dan indirin Google Play'den alın