resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3140
    terim'in berkan-taylan ile possesion oynamasindan daha felaket, daha komik bir şey göremeyiz diyordum. 2 forvet alınca 4-4-2 gibi komplike bir sistemi oynatabileceğini sanarak anında egale etti sağolsun. üstelik yaşanan rezalet, taylan-berkan'la possesion oynanmasından da öte. terim en azından ortasaha dışında, takımın geri kalanının pas futbolunu oynayabileceği bir kadro oluşturmuştu. burda 4-4-2 ye dair hiç bir emare yok.

    yani o kadar şaşkınım ki, hani bos zamanlarında açıp iki vlog okusa dahi şu oyuncu bütünüyle 4-4-2 ye kayan hic bir sistemin oynatılamayacagini bilebilirdi ama, transfer çılgınlığı böyle şuursuz işlere sürüklüyor iste.

    öncelikle stoper ikilisi 4-4-2 gibi defans çizgisinin önde tutuldugu sistemler için aşırı uygunsuz. antalya maçında zaten bunu acıyla tecrübe ettik. hem de defalarca!

    4-4-2 kanadi icin kullandigi isimler zaten direkt kafadan fail. yani dünyanin hiç bir yerinde kerem ve yunus gibi sadece rakip kaleye yakın oynadığında etkili olabilecek kanat forvetlerin, tekrar ediyorum ''kanat forvet''lerin kaleden bu kadar uzak bir noktada orta sahanın bir parçasıymışçasına oyun kurulumunda etkin bir rol aldığına denk gelmedim ben. felaket ya. yani takımda bu oyuna en uzak isim olan kerem'i, oyun kurulumunun bu kadar içinde olduğu bir sistemde görebilmek muazzam bir saçmalık. hayır sene başından beri kerem-yunus ikilisiyle 4-4-2 oynanmayacağını bas bas bağırıyorken, bu kadar öngörülebilir bir şeyken kör göze parmak sokarcasına üzerine gitmek risk almak sınıfına bile girmiyor.

    diğer yandan transfer edilen oliveira da orta ikili için uygun değil. transfer edilen diğer ortasaha torreira da kariyerinde sadece 3'lünün dmc'si olarak parlayabilmiş, ön liberoda 2'liye oranla çok daha iyi performans veren oyuncu. dahası da var, diğer transfer edilen mertens de, kariyerinin en iyi sezonlarını tek forvet olarak geçirdiği sezonlarda elde etmiş bir forvet oyuncusu. 2'li deki grafikleri teklideki kadar parlak değil.

    özetle takımda 4-4-2'ye uygun bir tane oyuncu var, o da rotasyon için alınan mitşö.

    şöyle bir havayı arkasına almışken taraftar ittirmesiyle bile işlemeyecek derecede temel eksiklikler, hatalar içeren bir sisteme inanmışsa eğer, durum kendisi adına cidden çok vahim.

    (bkz: 13 ağustos 2022 galatasaray giresunspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın