• 30813
    ufak tefek eklemeler ile ideal bir kadrosu olacak takım .derinlik sağlayacak yabancı oyuncu takviyesi her zaman başımızın tacı mertens 'in yaşı, seferovic 'in sakatlık problemleri herkesin malumu burada bu sebeple bu oyuncuların ikisiyle de birlikte sahada olabilecek ( diğerinin yokluğunda ) bir kalite transferi şart değil ama kalite katar.

    ancak esas durum herkesin artık hemen hemen hemfikir olduğu ilk 11 ' in sahada takıldığı dakikalarda yapılacak 5 değişikliği kimin oluşturacağı sorusu. bunun cevabı için geniş kadro yazmak gerekirse :

    -----------------------------------------------seferovic
    ------------------------------------------( gomis, oğulcan ? )

    ---------------kerem ------------------------mertens ----------------------------yunus
    ---------( barış alper) ------------------( emre akbaba ) -------------------( emre kılınç )

    -----------------------------oliveria -midtsjö
    ------------------------------(taylan - hamza )
    -------------------------------------------------------------- torreira
    -------------------------------------------------------------( berkan )

    ----------pva------------------------------------------------------------ dubois
    -----( kazımcan) ------------------------------------------------------( omar, boey?,ali turap ? )

    --------------------------------abdülkerim ---------------nelson
    -----------------------------( emin bayram ? )--------( luyindama)

    ----------------------------------------------muslera
    ----------------------------------------------( okan )

    parantez içlerinde görünüşte bir sorun yok, her yerde alternatifli bir kadro oluşturulmuş gibi görünüyorsa stoper, kanat ve bunların yanında mümkünse bir de forvet transferi kaliteyi artıracaktır.

    11 ' e yazılan takımın tıkandığı dakikalarda oliveria -midtsjö ikilisinden özellikle kenarda olan oliveria ise oyuna alınarak kilit açmayı denenmesi istenebilir. beğenilmeselerde yerli oluşları ve diğer kaliteli isimlerin arasında defolarını daha gizleyebilecekleri de göz önüne alındığından taylan ve berkan ' da dinamizm adına sahaya atılabilir.

    10 numarada emre sezon başı formu ile alternatif olabileceğini gösterdi diye düşüyorum.
    forvet anlamında ise gomis çok yetenekli zaten ilk maçta da bunu gösterdi. ancak özellikle seferovic ' in başlayamadığı yahut

    70 öncesi çıkması gerektiği anlarda gomis bu rolü oynayabilir mi şüpheli. burada oğulcan' a da maalesef güvenilemeyeceği düşünüldüğünde, umut bozok yahut benzeri bir forvet oyunsunun takıma katılması öncelik sıralamasında bence 3. sırada.

    geri sayıma devam edersek 2. sırada kanat transferi var, barış alper ' de emre kılınç ' da oyunun kilitlendiği anlarda girerse değiştirir diyeceğimiz kalitede oyuncular değil. burada bu oyuncuların üstüne çıkacak, heyecanlandıracak bir transfer olmazsa transfer yapılmayabilir de ama yokluğu sene içinde kesinlikle hissedilecek.

    oyunun kilitlenmesi denkleminin dışında as oyuncuların sorun yaşayacağı maçlarda stoper alternatifinin su gibi gerektiği açık. özellikle abdülkerim 'in yokluğunda luyindama tercih edilirse yabancı oyuncu sınırı gereğince ideal kadrodan bir ismin de oturması gerekeceği düşünüldüğünde buraya luyindama'nın da önünde olacak 3. stoper diyebileceğimiz yerli bir futbolcu transferi yapılmaması demek bile bile lades demek .

    daha zaman var, umuyorum ki 30+ lüzumsuz hücüm oyuncuları yerine alternatif oluşturacak kaliteli yerli isimler ile transferi kapatırız.

    bu kadrodan umutluyuz, bu noktaya getiren herkese teşekkürler, umuyorum kendi emeklerinin boşa gitmemesi için son düzlüğü de koşacaklardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın