• 1769
    bazı yazarlarında insanı rahatsız eden bir düşüncenin güçlendiğini görmekten rahatsız olduğum oluşum. hani zaten çok yazan bir adam değilim ama okuma isteğini de yok ediyor böyle bir düşüncenin hakim olmaya başlaması. tabii ki herkesin aynı fikirde olması mümkün değil ancak yazılanların mantıksal bir tutarlığının da olması gerekmektedir.

    birincisi ''türk ün türk ten başka dostu yok'' mantığının ''galatasaray lının galatasaray lıdan başka dostu yok'' biçiminde sözlükte dile getirilmesi. türk spor basınının tek amacı herhangi bir yerde başlayan bir yangını herkesi yutacak biçime getirmektir. bu sebele sorgulanması gereken basının neden galatasaray a saldırdığı değil de neden böyle bir yapıya bürünmüş olduğudur.*

    ikincisi şu ''r'' harflerini ''v'' şekline getirerek girilen entryler çok kötü duruyor ve buraya hiç yakışmıyor.

    üçüncüsü ve en önemlisi tribünden atlayan taraftar konusu. bence genel anlamda bu konuda sözlük sınıfta kalmıştır. sanki adam durup dururken aşağı atlamış gibi bir tavır takındı sözlük. yav adam dayak yiyordu o esnada ne yaptığını bilmez şekilde attı kendini aşağı. şimdi adam sarhoştu, beşiktaş diye bağırıyordu diye olayı basitleştirmek yakışmıyor sözlüğe. biraz empati kuralım diyorum sadece. peki saha kapanmalı mı? tabii ki hayır çünkü bu durumun beşiktaş ve fenerbahçe stadlarında yaşanan olaylarla bir benzerliği yok zira herhangi bir suç aleti yok ortada.

    sonuç olarak sevgili sözlük biraz sağduyulu olsak, empati kursak sakin kalabilsek her şey daha güzel olacak. mesela trabzon maçında ki muhtemel bir yenilgi sonrası yine aynı şeyler yaşanmasın, birbirimize girmeyelim.

    not: mehmet topal ın arda yı sakatlaması konusunda #341942
App Store'dan indirin Google Play'den alın