• 30781
    ne yazık ki, hücum gücü hala zayıf olan futbol takımımızdır.

    7 ağustos 2022 antalyaspor galatasaray maçında bunu bir kez daha gördük. geçen sezonki zayıflık hala devam etmektedir.

    takım pozisyon yaratamıyor, pozisyona giremiyor, gol atma opsiyonlarımız çok zayıf.
    kerem, yunus, seferovic banko üçlü gibi lanse ediliyor ancak bu 3 oyuncudan tüm sezonda her birinin kaç gol atmasını bekliyoruz? bunu sorgulamak ve şampiyon olmamız için kaç gole ihtiyacımız olduğunu iyi irdelemek gerekir.

    takımın gol yükü sorumluluğunun verildiği kerem, yunus, seferovic üçlüsünün, en iyi ihtimalle tüm sezon boyunca ligde atacağı maksimum gol 35-40 arası olacaktır. daha fazlasını beklemek hayalden öteye gitmez. oysa ki, geçen yıl şampiyon olan trabzonspor 69 gol attı, geçen sezon ligi ikinci bitiren fenerbahçe 73 gol attı.

    şampiyon olunması için en az bu miktarlarda gol atmamız gerekmektedir.

    bu hesaba göre baktığımızda, kerem, yunus ve seferovic'i hariç tuttuğumuzda, diğer oyuncuların yaklaşık 34-40 civarında gol atması beklenmektedir.

    takımdaki oyunculara baktığımızda gol yüküne destek olacak pek de fazla oyuncumuz yok.

    yeni tranfer mertens bu konuda katkı sağlayabilir gibi duruyor ancak diğer oyuncular ihtiyaç duyulan miktarda gol yüküne katkı sunamayacağı aşikar.

    hal böyleyken şampiyon olabilmemiz için, hücumda takımın gol yüküne katkı sunabilecek, hücum gücünü arttırabilecek oyuncular transfer etmemiş şarttır.

    bu bağlamda, en makul ücretle geçen sezonun gol kralı umut bozok'u transfer etmeliyiz. bunun haricinde de, kerem ve yunus ile rotasyona girebilecek, çift haneli gol sayılarına ulaşabilecek bir kanat forvet transfer etmemiz gerekmektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın