resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3032
    normalde sözlük içindeki ortam ve yıllardır süregelen kutuplaşmanın ardından futbol ile alakalı hiçbir şey yazmamaya karar vermiştim ama bu konuda birkaç şey söyleme zorunluluğu hissettim.

    bir taraftar kitlesinin tamamının hemfikir olacağı bir isim ile anlaşmak imkansızdır. çok iyi isim yapmış yabancı bir teknik direktör bile getirilse, kişinin kendisinden, oynattığı veya oynatacağı oyundan bahğımsız, “en son bu ligde ne zaman yabancı teknik direktör şampiyon olabilmiş” diyen bir karşı argüman ile bile karşılaşılabiliyor.

    okan hoca ise zor zamanlardan geçen bir takımın taraftarınının “büyük oranda” onay verdiği, genç, düşük bütçelerle başarılar elde edebilmiş ve daha da başarılı olabileceğine dair gelecek vaat eden bir teknik direktör. büyük takımlarda sürekli spot ışıklarının altında olacak şekilde teknik direktörlük yapmak kolay değil. hele ki üst üste başarısız sezonlar geçirmiş bir takımın başına gelmişse. bu yüzden ilk defa bu kadar ağır bir yükün altına girmiş birisi olarak taraftar arkasında durmak (bence) zorundadır. eminim o da başka teknik direktörler gibi önüne gelen futbolcuyu aldırmayı da bilirdi ama şartların ne durumda olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.

    ben okan hoca’ya sonuna kadar sabredilmesi, başarısız başlasa bile destek olunmaya devam edilmesi gerektiğini düşünen taraftayım. ben bu sene başarısız bile olsa arkasında durmaya devam edeceğim. uzun süreli ve başarı dolu bir birliktelik bekliyorsak, istiyorsak en önemli şart budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın