resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2936
    güvendiğim, beğendiğim geleceğinin başarılarla dolu olmasını beklediğim hocamız. alt yapıdan gelen topçular arasında arda turan dahil ülkemizin en en en iyi çıkış yapan açık ara tek oyuncusudur. oyunculuk ve hocalık dönemlerinde kazandığı kupalara bakarak kupa koleksiyoncusu olduğunu söyleyebilirim.

    skandal bir sezon geçiren orta sahasız, mutsuz, kaçmak isteyen topçularla dolu, ciddi mühendislik sorunu olan takımımıza ben bu işi çözerim iddiası ile gelmesini, hedefi olan gerçek bir hoca olarak değerlendirmekteyim.

    karınca misali tarafımız belli olsun: öncelikle kendisinden çözmesini beklediğim sorunları özetlemek isterim;

    1. antrenmanlarda ve müsabakalarda canını dişine takarak büyük ciddiyetle çalışıp, mücadele etmeyen kimler varsa göndermeli. hata herkes yapar ancak mücadele etmemeyi, çalışmamayı ve ciddiyetsizliği kabul etmek mümkün değil.

    2. eldeki orta saha topçularından en az ikisinden vay be bu adam ne topçuymuş dedirtecek performans almalı, bunun için gece ve gündüz plan yapıp takipçi olmalı. özetle transfer lazım başka şey eldekilerden cevher çıkarmak çok ama çok başka bir şey. büyük hocalığını bize göstermeli ve topçu geliştirme madencilik sistemi gibi bir program yapıp 7x24 çalışmalıdır.

    3. takım yan pas oynayamıyor. her durumda dikine oynama emri vermeli. yan pası kesinlikle yasaklamalı, yan pasa yapanları gerekirse 9. dakikada sahadan çıkarmalı. çalışmalarını buna göre revize etmeli.

    4. uzun yıllardır orta sahada rakibi karşılayıp top çalan veya skora katkı veren tek oyuncumuz yok. yönetime asgari 2 yeni 6 numara mevki orta saha oyuncusu için çok net uyarı yapmalı. uyarı yapıp masaya yumruğunu vurursa güçlenecek, aksi halde tüm yük kendisi üzerinde kalacaktır. pahalı değil normal standart ingiliz, alman veya fransız ikinci liglerinden bile olabilecek biri genç biri 30'unu geçmemiş topçular bile olur.

    5. galatasaray takımı golcüleri şayet iyi ise şampiyonluk yaşayan takım vasfındadır. iki golcü gönderip bir golcü aldık bu konuda işi kesinlikle sakatlamazsa şeklinde bir şansa bırakmamalıyız. buradaki riske çok dikkat etmeli.

    6. taç, korner ve serbest vuruşlar, dikine kaçış planları süreklilik ve kararlılıkla her gün ama hergün ekstra bıkmadan çalışılmalı.

    7. ilk 5 hafta zor geçeceğinden kendisine bol şans diliyorum.

    kendisine her daim destek olalım son maç son dakika ile şampiyonluk bizim olacaktır.

    seni seviyoruz kupa canavarı
App Store'dan indirin Google Play'den alın