• 710
    premier league 2022-2023 sezonu yaz transfer döneminde özellikle defansif olarak büyük bir değişim geçiren kulüp.

    stoper hattından antonio rüdiger ve andreas christensen‘i kaybetti. fabrizio romano, cesar azpilicueta‘nın da gideceğini yazıyor neredeyse 1 yıldır (muhtemelen fc barcelona‘ya). bu da geri üçlüde en çok forma giyen dört futbolcudan üçünün gitmesi demek (thiago silva kalacak muhtemelen ama onun da yaşı malumunuz baya var).

    şu an neredeyse kesinleşen kalidou koulibaly‘nin takıma katılacağı (fabrizio romano dün girdi kesinleşti diyebiliriz). tabii geri üçlüde en çok forma giyen temel futbolcularını kaybettikten sonra bu yeterli değil. zaten the athletic‘te geçen bir habere göre ise presnel kimpembe‘ye yönelik bir girişimin olacağı. ben kimpembe olsa bile 3’lü diziliş konusunda genelde katı olan (4’lüyü denediği maçlar oldu geçen sezon kötü gittiği dönemlerde ama zorunluluk diye düşünüyorum) thomas tuchel‘in ek olarak en az bir kişiyi daha isteyeceğini düşünüyorum. evet elinde chalobah, malang sarr gibi 21/22 sezonunda forma şansı bulan stoperler var. ama premier league seviyesinde üst seviye performans verebilirler mi emin değilim.

    her şey bir yana üst seviye ve premier league şampiyonluğu hedefleyen bir takımın ana iskeletin en önemli parçalarından birisi olan defans hattında a++ seviye bile olsa 3 stoperin değişmesinin takım içi kimyanın tutması konusunda problem oluşturacağını düşünüyorum.

    daha chelsea fc hiç hazırlık maçı yapmadı tabii. burada bahsetmediğim raheem sterling gibi önemli bir transferi de var. ama 6 ağustos’ta everton fc deplasmanı ile sezonu açıyor. bugün itibariyle 23 gün var sadece. ve kampa katılan stoperi yok. bu nedenle premier league 2022-2023 sezonunda çok zirve takibi yapabileceklerini düşünmüyorum. hatta ilk 4 dışında kalmaları bile bence baya olası.

    tabii görmek lazım ama sezon ile ilgili ilk değerlendirme yazımız bu olsun. bakalım tahminler tutacak mı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın