resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2821
    şöyle bir açıklamada bulunan teknik direktörümüz

    okan buruk: "ön bölgede her zaman takım halinde pres uygulayacağız. prese başladıktan sonra hataya tahammülümüz yok. takım halinde basarak rakibi kalabalık halde hücuma çıkarmayıp onlara kontra atak şansı vermeyeceğiz."

    https://twitter.com/.../1546418180704423937

    yani klasik galatasaray futbolunu geri döndürmeye çalışıyor. hücum presli, gegenpress'li, rakibe basmalı, yüksek tempolu oyun. son yıllarda kazanırken bile baygınlık geçirmemize sebep olan ne varsa onları fabrika ayarlarına döndürme derdinde belli. okan hoca'nın bunu yapacağına inandığım için gelmesini en çok istediğim hoca aslında.

    hatta sadece lafta değil somut olarak bu sistemin işaretlerini verdi daha ilk hazırlık maçında; (bkz: #3401850)

    ama tabi daha ilk hazırlık maçında yeni transfere sosyal medya yorumu kapattıran sosyal medya taraftar kitlesiyle işler kolay değil.

    edit: hatta bahse konu maçtan sonra da bunu vurgulamış; ''özellikle ilk yarı rakipten çok kısa zamanda topu geri kazandık. bu bizim için güzel olandı. topa sahip olduk, doğru pasla üçüncü bölgede yarattığımız pozisyonlar bunlar maçın iyi yanlarıydı. çıkarken kaptırdığımız toplar, geriye çok pas oynadık, direkt öne oyunu çok fazla düşünmemiz gerekiyor. hepsini çalışacağız, yapacağız.''

    https://www.galatasaray.org/...an-aciklamalar/51262

    yani özetlersek okan buruk 2000 galatasaray'ı ya da güncel haliyle klopp liverpool'u tarzı bir mentalite ile oynamak istiyor. dizilişler vs. farklı olabilir ya da benzeşebilir zaman zaman ama felsefe belli. hocanın sezon başlamadan kafasının bu kadar net olması çok çok önemli. ne yazık ki uzun süredir sezon içini bile denemelerle geçirdik.

    güzel şeyler olacak. inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın