resim
Abdülkerim Bardakcı
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 304
    3 yerli oynatmanın zorunlu olduğu bir ligde kalecimiz de yabancıyken savunma dörtlüsünün tamamını yabancılardan kurma lüksümüz yok. en az bir mümkünse iki yerliyi savunmada kullanmak orta saha ve hücum hattı açısından elimizi oldukça rahatlatacaktır.

    abdülkerim klasik anadolu topçusu olarak da gelmiyor, konyaspor büyük takımların oynadığı futbolu oynuyordu, savunma hattını çoğu maçta önde kurdular. ligin en iyi yerli stoperi konumunda. doğru bir ekleme oldu.

    marcao-nelsson ikilisi avrupa standartlarında bir tandem ancak türkiye ligi için lüks kaçan bir ikili. yıllardır şampiyon olan takımların hiç birinin elit bir savunma hattı olmadı, genelde kazma savunmacılarla oynayıp şampiyon oldular, şampiyon olan takımlar hep orta saha ve hücum hatlarıyla ön plana çıktı, ki abdülkerim de kazma bir stoper değil, marcao seviyesinde olmasa da bu ligdeki oyun kurabilen nadir stoperlerden. avrupada mücadele etmediğimiz bir sezonda üst düzey bir stoper tandemine ihtiyacımız yok. kendisine fenerbahçe ve beşiktaş'ın da talip olduğu ve transferi bitirme aşamasına getirdiklerini de unutmamak lazım.

    beşiktaş 20-21 sezonunda şampiyon olduğunda domagoj vida, francisco montero, welinton ve necip uysal dörtlüsünü kullandı tandemde. sol bekte fabrice n'sakala ve altyapıdan yeni çıkan rıdvan yılmaz, sağ bekte ise alternatifsiz valentin rosier vardı. rachid ghezzal, cyle larin, vincent aboubakar gibi isimler ön plana çıktı şampiyonlukta. kaleye bile altyapıdan çıkan tecrübesiz ersin'i koymuşlardı.

    orta sahan ve hücum hattın yeterli kalitedeyse savunmanın elit olmasına gerek yok. 11-12'de tomas ujfalusi, semih kaya, gökhan zan, servet çetin dörtlüsünü kullandık stoperde, şampiyon olduk. 12-13'de semih kaya, dany nounkeu ve gökhan zan vardı, yine şampiyon olduk. daha eskiye gidersek, 07-08 sezonunda şampiyon olurken stoperde rigobert song, servet çetin, emre güngör, ismael bouzid dörtlüsü vardı.

    türkiye'de başarılı olan hiç bir takım savunmasıyla öne çıkmamıştır, bunu unutmamak lazım. ancak marcao-abdülkerim değişikliği de bizi çok etkileyecek bir değişiklik değil. nelsson hala duruyor, denayer'in takıma katılması gündemde. emin bayram ve ışık kaan arslan rotasyonda süre alacaktır, özellikle emin sağlam geliyor, ciddi süreler alabilir. sol bek rotasyonunda patrick van aanholt ve kazımcan karataş var, bence yeterli. sağ bek takviyesi mutlaka olacaktır, boey gidici görünüyor. mert müldür-omar elabdellaoui ikilisi yeterli olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın