• 57
    kanattan topla içe dribbling attıklarında duvar pası yapacak ya da yüzünü kaleye dönüp pas ya da şut yaratabilecek bir santrfor ile oynadıkları takdirde verimleri artacaktır. yalnızca pivot santrforlarda bu özellikler bulunmasa da temaslı ve hakemlerin standardının olmadığı ligimizde daha yumuşak santrforlar kolay pasifize edilebiliyor. fatih hoca'nın bir demeci vardı, halil diğerleri gibi bitiremiyor ama diğerleri de halil gibi oynatamıyor diye. bize hem bitirecek hem atacak bir forvet lazım.

    ligin koşulları göz önüne alındığında en uygun tipleme 195 cm 100 kg ayak içi temiz bir pivot. pivotların en büyük olayı topu belli bir saniye saklayabilmeleri ve ardından aktarabilmeleridir. kerem ve yunus çabuk oyuncular, bir saniye demek rakiple arayı iki metre açmaları demek. bu bir saniyeyi kazanmak için de ya topu orada tutacaksın ya da hücum oyuncuların çok hızlı aksiyon alacak. cicaldau ilk geldiği zaman övdüğümüz konu buydu, ayağındaki topu çok hızlı bir şekilde doğru noktalara aktarıyordu. pivot santrforların bir diğer genel özelliği ise fizik güçleri yüksek olduğu için prese ve hücumda top kapmaya hevesli olmaları. imzaları olan kafa toplarını saymıyorum bile.

    mesela ismi geçen joao pedro ve botheim ikisi de hem oynatan hem bitiren tipte forvet oyuncuları. tam anlamıyla pivot olmasalar da daha komple tipte forvet oyuncuları. bu oyuncular da yunus ve kerem ikilisine topu daha hızlı aktarmaları ile fark yaratırlar. aynı halil'in yarattığı fark gibi. halil'den ekstraları bitirme konusunda çok iyi olmaları.

    ismi geçen oyunculardan okan hoca'nın bu ikilinin verimini arttıracak bir forvet istediğini anlayabiliyoruz. bir diğer konu ise bu iki oyuncu 4-4-2'ye uygun değil bana kalırsa. orta sahanın bir parçası olabilecek oyuncular değiller. hadi dönelim 4-2-4'e. ikisi de içe kat eden kanat oyuncuları. zaten merkezde iki net oyuncun var, rakip merkezine önlem almış olacak. merkez savunması dünya'da ve türkiye'de oldukça gelişti. kaldı ki eğer merkez ikilimizde iki tane kante yoksa iyi kurgulanmış üçlü orta sahalara karşı ezilecektir.

    bu ikiliyi en iyi oynayacak kurgu 4-3-3'tür. bir adet ayağı iyi kaleci*, iki adet pasör stoper****, iki adet oyun kurucu komple bek**, ön liberoda holding orta saha*, bir içte b2b orta saha*, diğer içte enganche tipi savunma görevleri olan ofansif bir orta saha* ve merkezde top tutacak bir pivot** ya da topla oynayabilen bir forvet** ile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın