• 168
    öncelikle, oyuncu ve takım analizleri konusunda bülent kalafat dışında* en çok beğendiğim yorumculardan biridir. futboldan kendisi kadar anladığını asla düşünmediğim bir sayfa tarafından eleştirilmiş.

    https://twitter.com/.../1541800728557244419

    şimdi buradaki konu şu, emre akbaba'nın alanya'da veya talisca'nın beşiktaş'ta oynadığı roller nelerdir? ikisi de shadow striker'dır. takımlarına faydayı bir tane target man arkasında onun boşalttığı alanlara koşu yaparak, yapacakları asist ve gollerle sağlarlar. dolayısıyla 4 4 1 1 gibi sistemli yapıların oyuncularıdır, ve önlerinde doğal olarak negredo tipi santrafor isterler.

    burada şairin asıl anlatmaya çalıştığı şey, galatasaray'da 2. ve 3. bölge arasında bağlantıyı kurabilecek bir oyuncuya ihtiyacı var, 3. bölgede boşluklardan yararlanabilecek bir skorere değil.

    https://youtu.be/nPbhFGZIK6o?t=1503

    buradan da adamın ne demek istediğini görebilirsiniz. klasik bir örnek olacak ama, 'oku da adam ol baban gibi, eşek olma' cümlesinin, 'oku da adam ol' kısmını videodan silip, 'bak gördün mü, babana hakaret etti' demek gibi bir şey bu.

    itibarsızlaştırmanın norm olduğu bir ülkede, aslında çok da şaşırmamak gerekir ama neyse...
App Store'dan indirin Google Play'den alın