• 44
    dünya güzeli atların ciğerleri kanayana kadar koşturulduğu, ufak sakatlıkların görmezden gelinip canları yanmasına rağmen zorlandığı, büyük sakatlıklarda ise artık hayatta kalmaları "maddi zarar" doğuracağından "uyutulduğu" spor türü. yurt dışındaki atlar (türkiye'de de var mı bilmiyorum) olası bir başarısızlıktan sonra kesimhanelere gönderilip canice ete dönüştürülürler. atlara sırf koşmaları için kilolarca ilaç veren yetiştiriciler, yarış şikesi yapan jokeyler, para için her türlü hileyi kullanan eküriler yine bu sektörün oyuncularıdır.
    atlar 2 yaşında, henüz kemik gelişimleri tamamlanmadan koşturulmaya başlarlar ve binlerce attan sadece birkaçı bu süreci zarar görmeden atlatır. ayrıca başarılı atlar emekli olduktan sonra damızlık olarak kullanılmaya başlanır. bu süreç de pek çok at için acı doludur çünkü yıllarca sırf koşmanız için verilen ilaçlar bu sefer de çiftleşmeniz için verilir ve sadece hizmet etmeniz beklenir. bunun yakın zamandaki örneklerinden birisi türk at yarışı tarihinin en fantastik atlarından birisi olan kafkaslı'dır. önce sakat sakat acı içinde koşturulmuş, sonra at artık dayanamayınca emekli edilmiştir. ardından sahibinin kendisini damızlık sürecinde aşırı zorlaması üzerine kalp kriziyle ölmüştür.

    özetle; başından sonuna kadar kirli, acı dolu ve iğrenç bir sektördür. atları gerçekten seviyorsanız bu sektöre hiçbir anlamda katkıda bulunmamanızı ve karşısında durmanızı rica ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın