resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2744
    her insanın hayatında kendisinin de istemediği hataları ve yanlışları olur, ben o yüzden inter, beşiktaş olaylarına çok takılmıyorum. okan hoca için de umutluyum umarım futbolculuğunun da ötesinde başarılar getirir bize.
    sevindiğim şey teknik direktörlük kariyerinde gittiği her takımda fark yarattı.
    taktiksel olarak oyun kurgulamada da kendisini başarılı görüyorum. sadece formasyon ve diziliş üzerinde oyun kurgulayan teknik direktörlerden değil ki modern futbolun olayı da bu. bir oyuncuyu bir pozisyonda farklı şekillerde kullanabiliyor özellikle toplu oyun ve topsuz oyun olarak.

    kendi açımdan benim artık bunların hepsinin dışında teknik ekibe ve sportifin yöneticilerine bakış açım ve değerlendirme kriterim alt yapı konusu. ben artık sözde alt yapıcı söylemler, popülist açıklamalar görmekten sıkıldım. alt yapı konusunda somut adımlar atmayacak direktörü de yöneticiyi de eleştireceğim.

    okan hocadan da bu bağlamda beklediğim bu sezon kadroda ve rotasyonda alt yapı oyuncularına şans vermesi ve değerlendirmesi. özellikle eren aydın, hamza akman ve özgür baran, emin bayram gibi parlayan çocukların a takıma hazırlanmasını ve rotasyonda süre almalarını bekliyorum. her oyuncuyu kiralayalım gelişsin gelsin yaklaşımını da kabul etmiyorum. tabi ki bir senede 2-3'ten fazla alt yapı oyuncusunu a takım rotasyonuna dahil edemezsiniz bazı oyuncuları kiralık bazı oyuncuları farklı "pilot takım vb." yöntemlerle göndermeniz gerekecek. ama galatasaray takımı teknik direktörü öne çıkan 1-2 oyuncuyu da alıp rotasyona dahil edip iyi de süreler verecek cesareti gösterebilmeli. bu alt yapı oyuncularının kulübe bağlılığını kazanmakta da çok etkili olacak alt yapıdan kaçan oyuncu sayısını azaltacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın