resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2550
    kendisinin gelmesini çok istiyordum ve geldi muhtemelen. öncelikle, kendisi adına ve bizim adımıza sevinçliyim. bu birlikteliğin sinerji yaratacağını düşünüyorum. hayırlı olsun hem onun adına hem de bizim adımıza.

    gelelim kendisinin artı ve eksi yönlerine. öncelikle artılarından başlayalım;

    1- çalıştırdığı takımlarda forvetlerle arası hep iyi oldu. galatasarayın genlerinde de golcü takımı olmak var. galatasaray defans yapabilen, bunu ilke edinen bir takım olmadı hiçbir zaman. mevcut ve gelecekteki forvetlerimize illa faydası olacaktır okan buruk’un bu özelliği.

    2- oyun felsefesi de bize uygun. 2000’lerde yaptığımız tam saha presin önemli isimlerindendi okan buruk. bunun ta içinden gelen biri. takımlarına da bu özelliğini yansıttı. bize de uyumlu gelecektir. taraftar da özlemiştir basan, ısıran, skora itiraz eden bir takımı

    3- kendisi fanatik galatasaraylı. senin benim gibi. yenildiğimizde biz ne kadar üzülürsek, kendisi de o kadar üzülecek. profesyonellik iyi güzel de fazlası, duygu olmadan yapılan sex gibi oluyor afedersiniz. bize gelmez, bu topraklarda kabul görmez. gerektiğinde arkasına 50bin kişiyi alacak sıcak bir mayıs akşamında. en son 2019 yılında başakşehirspor maçında bu anı yaşadık. özlemeyen var mı?

    4- yaşı müsait, öğrenmeye aç, galatasaraya daha da aç. kendisi bize gelmek için bi hacca gidip dua etmediği kaldı. bizi bu kadar isteyen, içimizden gelen birine şu zaman şans vermeyeceksek ne zaman verecektik ki?

    5- türkiye kupası ve lig şampiyonluğu sahibi. bunu başakşehir ve akhisar takımlarında yapması da ekstra kendisine artı özellik katıyor. winner camiaya winner teknik adam yakışır. kupa alma özelliği bizim gibi sapına kadar winner camiayla uyumluluk gösterir. üstelik sadece lige odaklanarak da yapmadı bunu. avrupa’da da aslanlar gibi bir periyot çizdi.

    6- bu da kişisel temennim: okan hırslı bir oyuncuydu. teknik adamlığı da öyle. terim gibi… arkasında, kendisine inanmış 50bin taraftarla çok daha iyi işler yapacağına inanıyorum.

    gelelim eksilerine;

    1- bir takımda uzun süreli teknik adamlık yapmadı. beşiktaş’ı şampiyon yapan sergen yalçın gibi olabilir kaderi. şampiyon yaptığı başakşehir’de bile çok uzun zaman görev yapamadı. bu konuda eksiği var.

    2- allah şifa versin, oğlunun tedavisi için bir süre teknik adamlık yapmadı. bizi de bekledi bir süre. bu geçen süreçte umarım futbol gündeminden geri kalmamıştır. yeni dünya’nın futbolunda her an her şey değişebiliyor. scout transferleri için bile önemli gündemi takip etmek. tedavi sürecinde kafasını futbola vermesi zor ama umarım o süreçte iletişime geçtiği birileri vardır.

    3- daha önce de dediğim gibi, kendisi saha içinde de agresif bir futbolcuydu, saha kenarında da öyle. hele ki hayallerinin takımını çalıştırması onu daha da agresif yapacaktır. bu agresifliği, bize yol, su, elektrik olarak geri dönebilir. imparator gibi uzun süreler ceza alabilir. bunu ölçülü bir şekilde frenlemesi gerekiyor. azı da zarar, fazlası da.

    4- yardımcıları kim olacak bilmiyorum. torrent getirilsin yardımcılığına. getir götürünü yapsın okan’ın ):

    şimdilik bu kadar. umarım hayırlı olacak bizim için. hayırlı olsun süper bücür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın