• 69
    "günümüz koşullarında" burak elmas örneğinde görüldüğü üzere maddi gücün olmazsa olmaz olduğunu gösteren makam.

    burak elmas daha önce uzun yıllar yöneticilik tecrübesi olmasına rağmen bence çok "toy" hamleler yaptı. bunu bir kenara koyuyorum ancak burak elmas'ın bu denli başarısız gözükmesinin de altında maddi anlamda gidişatı döndürecek kadar güce sahip olmamasıydı. aslında burak elmas bu kadar parçalayıp kenara atılacak bir yönetici değildi. ben ona da üzülüyorum şu süreçte şahsen.

    örneğin ali koç senelerdir başarısız, senelerdir skandal hatalar yapıyor ama parası ve gücüyle bir şekilde hükmedebiliyor. orası fenerbahçe demeyin çünkü orada da başkanlık için pusuda bekleyen bir sürü zengin aday var.

    velhasıl aydemir akbaş'ın dediğini tekrarlayacağım ama olsun, danışmandan, maaşına mukabil çalışan ceo'dan galatasaray'a başkan olması zor gözüküyor. yani kimsenin parasında gözüm yok da galatasaray başkanı sıradan bir anadolu takımının başkanından daha az varlıklı olunca orada problem çıkar.

    galatasaray'da arena'daki başkanlık ofisinin anahtarını çevirdiğinizde, personele günaydın dediğinizde günlük toplam gider anlamında 500 bin lira falan harcıyorsunuzdur. transferde, ödemelerde, şurada burada sürekli telefonun başında para bulmaya çalışıyorsunuz. rahmetli mustafa cengiz buna çok iyi bir örnekti bence. devletten gelmiş, bürokrasiyi bilen kendince helal kazanmış bir adamdı ancak yetmiyordu. sürekli basın toplantılarında para bulmakla uğraşıyorum diyordu. başkanlık şuan bundan ibaret maalesef. taraftarlar da istedikçe istiyor. kulübün derdi bitmiyor zaten. ayrıca günlük 1 milyon lira faiz ödüyor bu kulüp. 24 saatte bir böyle devasa bir rakam eksi olarak haneye yazılıyor.

    özetle galatasaray ağır bir yük. bu yükün altına girebilenler gelsin lütfen. ceo, danışman falan öyle bir devirde değiliz artık. üyelerin çoğunluğu böyle düşünüyor bence. sözlükte ise bu gerçeklerin göz ardı edildiğini düşünüyorum. hem varlıklı hem galatasaraylı insanları küstürmeyi mantıklı bulmuyorum.

    evet, ali sami yen'in koltuğunu parayla satın alamazsınız ama ali sami yen'in koltuğunda para olmadan da rahat edemezsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın