resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2303
    okan buruk'un galatasaray'a gelme ihtimaline bir de şu açıdan bakıyorum: galatasaray'ın geleceğinde illa ki yabancı olduğu kadar türk hoca da olacak. hem mali açıdan hem de çoğunluğu yerli olan takımın kimyası açısından türk hocalarla, eski oyuncularımızla yolumuz kesişecek.

    bu yerli hocalar için galatasaray'ın bir hedef olmasını çok isterim. anadolu takımlarında başladığı kariyeri tırnaklarıyla kazıya kazıya gelen birinin "artık bundan sonra galatasaray hocası olabilirim" diyeceği bir gelişim motivasyonuna sahip olması bana doğru geliyor.

    galatasaray tercihi çoğu yabancı, kariyerli hoca için bir kariyer düşüşü demek. ülkemiz de muhteşem bir futbol ülkesi değil. hatta şu ara aklı başında adamın gelmeyeceği bir ülke. böylesi durumlar eğer hoca çok baskın bir karaktere sahip değilse kırılmalara yol açıyor. bir noktadan sonra yabancı hocanın "bunlarla uğraşılmaz, tazminatımı alıp önüme bakayım" deme olasılığı yükseliyor. ama bizden bir hocanın kariyer basamaklarının belki de en üst noktasını temsil ediyor galatasaray. bunu bilen birinin bu unvanı korumak için her koşulda elinden gelenin en iyisini yapması beklenir.

    işte bu motivasyonun sürmesi, galatasaray'ın yeni uzun vadeli hocasını bulması için, kendini ispatlayan eski oyuncularımızın en azından uygun bir anda şans bulacağını bilmesini tercih ederim. okan da akhisar-rize'de yaptıkları ve üstüne 4 büyükler dışındaki bir takımı şampiyonluğa ulaştırmasıyla bu şansı hak etti. çok severim ya da sevmem. bizde iyi olacağını düşünürüm ya da düşünmem. ama benim aklıma yatkın olan okan'ın bu şansı elde etmesi ve başardıklarının karşılığı olarak çok istediği galatasaray hocalığına kavuşmasıdır.

    türk futbolunda kendini geliştiren galatasaraylı hocaların, zamanı geldiğinde bu mezuniyeti yaşamasının doğru olacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın