• 23
    konferans yarı finalleri ile ilgili öngörümün iyi kötü tutması beni mutlu etti: (bkz: #3377264)

    tek yanlış hakkımı dallas'ın sürprizinde kullanmış oldum. doncic önderliğinde dallas şutörleri serinin 7. maçında suns'ı perli perişan etti. olağan şüpheli luka doncic oldu elbette; ama spencer dinwiddie de muazzam bir performans koymuş ortaya. serinin özellikle 4. maçından sonra chris paul tamamen devre dışı kaldı ve suns beklentim üzere ayton'dan hücumda yeterli performansı alamadığı andan itibaren; ayton eksi yazmaya başladı. çünkü mavs 5 dışarda oynadığı anda ayton dışarı çıkamayıp boş adama neden oldu. ihaleyi büyük ölçüde paul'e yıkmakla birlikte genel olarak suns kısaları ayton'ı uzun süreler hücumda bulamadılar. yanılmıyorsam ayton ilk basketini 2. periyodun ilk çeyreğinden sonra buldu ki; bu bile yaşanan rezaleti özetlemeye yeter suns adına.

    öteki tarafta gördük ki giannis yeterince dinlenemeden serinin 7. maçına çıkınca celtics dış şutları da sokunca çok rahat bir galibiyet aldı. bucks 3. çeyrek ortasından itibaren sadece jrue holiday'in birebir zorlamalarına kaldı. holiday'i severim; ama tek opsiyon olarak size bir play-off maçı kazandıracak bir oyuncu olmadı hiçbir zaman; muhtemelen giannis çok iyi oynayıp çok yorulduğu ve kaybettikleri 6. maç sonrası mental olarak da toparlayamadı. son şampiyonun khris middleton'ı en çok aradığı maç oldu belki de bu maç.

    konferans finallerini kısaca değerlendirmek gerekirse; batıda 4-2 dallas üstünlüğü bekliyorum: gsw ilk turda belki de tüm play-off takımları arasında guarda baskı getirme konusunda en problemli takım olan nuggetsı çok rahat geçti. jokic'in tüm çabaları michael porter jr. ve jamal murray eksikliklerini gidermeye yetmedi elbette. gsw konferans yarı finalinde ise toy grizzlies karşısında bence hiç iyi bir sınav vermedi. özellikle ja'dan yoksun rakibi karşısında serinin 5. maçında alınan büyük hezimet büyük soru işareti. 6. maçı da görece aksadığı seride iyi gününde olan klay thompson getirdi. çok moralli gelen dallas'ın rüzgarı arkasına aldığını ve bir maç çaldıktan sonra doncic önderliğinde seriyi dallas'ta bitireceğini düşünüyorum.

    doğuda görece daha az yıpranan miami epey hırpalanan boston ile karşı karşıya gelecek. yine 2 iyi savunma takımının çarpışmasını göreceğiz. miami'nin hücum opsiyonlarının daha kısıtlı olduğunu düşünüyorum. özellikle duncan robinson rotasyondan iyice çıktı. sezonun 6. en iyi adamı ödülünü alan tyler herro nun philly serisine göre çok daha fazla sorumluluk alması gereken bir seri olacaktır. biraz da gönlüm jayson tatum'un final yapmasını istediğinden olsa gerek celtics'in 4-2 kazanacağını düşünüyorum. yine de 7. maça kalması şaşırtıcı olmaz; o durumda son maç miami'de jimmy butler sazı eline alırsa şaşırmam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın