• 1728
    iyisiyle, kötüsüyle bir terim göndermiş yönetimdir. domenec, yardımcıları, sensibile ve bilumum faydasız adamlar kulübe dolduruldu ve para kazanıyorlar, kazandılar. üstüne üstlük, bu adamlar galatasaray'ın geleceği adına yararlı ne tek bir oyuncu alabildiler, ne de saha sonuçlarında değişen bir şey oldu.

    burada konu terim'in gönderilmesi değil, düzgün bir şekilde vedalaşılabilirdi. ama bu kararı* alıyorsan, ardından hata yapma lüksün yok. terim gider, getirirsin lucescu'yu, hagi üstü gerets'i, mancini'yi anlarız. domenec gibi brezilya'da çok başarısız, amerika'da bile çeyrek finalin üstüne çıkamamış adamı getiremezsin. hadi getirdin, bu korkunç kontratı verip, milletin elini kolunu bağlayamazsın. bu adamın, guardiola'nın yardımcısı olması dışında ne vasfı var?

    şimdi gelelim, futbol aklı sensibile'ye.
    luyindama'yı al-taawoun'a 3 milyon opsiyonla göndermek bir başarı mıdır? daha yılın başında royal antwerp yakın bir teklifi yapmıştı, ki üstüne biz buta'yla takaslı bir formül istemiştik.

    hayır, campos'u getirdin, sevindik. sonra niye sensibile geliyor? geldi, aylık 35 bin euro neden alıyor? adamın yıllık ücreti, neredeyse sacha boey'in yıllık ücretine eşit.

    campos kulüpteki kaosu yakından gördü, şimdi de kalktı gitti. tahmini olarak campos, kulübün ekonomisinden, oyuncuların kontratlarına her türlü bilgiye sahip. bu bilgiler doğrultusunda, kerem, marcao, nelsson gibi oyuncular 3'e 5'e kaptırılırsa ne olacak? olmaz demeyin, daha yeni levent nazifoğlu'ndan, metin öztürk'ün 'bu 3'ünü 30'a sat' dediğini öğrendik.

    burak elmas yönetimi, galatasaray tarihinin en başarısız yönetimidir. dursun özbek saçma sapan transferler yaptı, ama en azından ilk dönemlerinde sneijder'e takım bırakıldı, sonrasında yerli oyunculara bir atak yapıldı, en son florya satışı sonrası tüm tuşlara basarak, ciddi anlamda mali yükümlülüklere girilerek bölüm geçilmeye çalışıldı.

    ednanlar yönetiminde, fenerbahçe'nin ekonomik anlamda bizi ezdiği dönemde, yerlilerde nerede beleş oraya yerleş, üstüne kalan parayı kaliteli yabancılara ver taktiği ile idare edildi. stat işi bir şekilde halledildi.

    yukarıda anlattığım 2 yönetimde çok başarısız. ancak, taraftar haklı olarak bağırsa da, kızsa da, kendi planlarına sadık kaldı adamlar. bu yönetim ne yaptı? gençlerle başladık, sonuçlar kötü gelmeye başlayınca, bir anda 6 aylık oyuncular, dede gomis vs. yağmaya başladı üstümüze. normalde olması gereken neydi? bu aldığın gençlere en azından 1-2 yıl sabretmeliydin.* veya cicaldau, morutan'dan hiç ümit mi yok? sat cica'yı 4'e, morutan'ı da 1.5'a. 6 milyon zarar et, aynı yaşlarda muadilini getir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın